Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή

"Φουντώνει" το αντιπολεμικό κίνημα από άκρη σε άκρη της Κρήτης. Με νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 23/4,καθώς και με μια σειρά πρωτοβουλιών για το επόμενο διάστημα, κλιμακώνει η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Χανίων την αντίδρασή της και την αντίδραση του λαού του νομού ενάντια στη ΝΑΤΟική επίθεση στη Γιουγκοσλαβία.

Εκτός από τη διοργάνωση του παραπάνω συλλαλητηρίου, οι φορείς ζήτησαν από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων και από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου να γίνει τρίωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα. Και οι δύο δεσμεύτηκαν να εισηγηθούν την πρόταση στις διοικήσεις των φορέων τους.

Επίσης αποφασίστηκε, οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις να κορυφωθούν με πορεία στην αμερικάνικη βάση της Σούδας και συμβολικό αποκλεισμό της, ενώ θα ζητηθεί από το νομάρχη και τον δήμαρχο Χανίων να κηρύξουν ανεπιθύμητους τους ΝΑΤΟικούς, που πιθανά θα ελλιμενιστούν στο λιμάνι της Σούδας. Τέλος, αποφασίστηκε η έμπρακτη συμπαράσταση στους ναύτες του "Θεμιστοκλής". Τη συμπαράστασή τους στους ναύτες εκφράζουν επίσης το Σωματείο Ειδικευομένων Ιατρών Νομού Χανίων και η Επιτροπή Ειρήνης. Και οι δύο φορείς είναι ανάμεσα στους 22 που συναποτελούν τη Συντονιστική.

Εξάλλου, σήμερα Τρίτη, η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" καλεί σε πορεία μοτοσικλετιστών στην πόλη του Ηρακλείου,στις 7.30 μ.μ., με σημείο αφετηρίας το άγαλμα του Βενιζέλου.

Την Παρασκευή 23 Απρίλη,στις 8 μ.μ. η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνουν αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πλατεία Λιονταριών. Το συλλαλητήριο γίνεται και με αφορμή τη σύνοδο των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, όπου και θα αποφασιστεί ο νέος βρώμικος ρόλος και η δομή του ΝΑΤΟ. Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί όλους τους κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και νεολαιίστικους φορείς της πόλης σε κοινή σύσκεψη σήμερα Τρίτη 20 Απρίλη, στις 8.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Το Σάββατο 24 Απρίλη οι κομμουνιστές του Νομού Ηρακλείου καλούν το λαό σε συγκέντρωση στην Αλικαρνασσό, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Στέλιος Ορφανός,μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης.

Την Κυριακή 25 Απρίλη έχει προγραμματιστεί αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Τυμπάκι, στις 6.30 μ.μ., στο οποίο ο λαός θα απαιτήσει την ειρηνική χρήση του αεροδρομίου του Τυμπακίου και όχι για πολεμικούς σκοπούς. Για το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει από το Ηράκλειο μηχανοκίνητο κομβόι, μπροστά στην πλατεία Κορνάρου στις 3.30 μ.μ.

Τέλος, τη Δευτέρα 26 Απρίλη η Επιτροπή Φορέων του Νομού Ρεθύμνου διοργανώνει αντιπολεμικό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ