Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο δρόμος προς το θάνατο είναι στρωμένος με χιλιάρικα

Στο όνομα της ειρήνης και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει. Το ΝΑΤΟ δολοφονεί αθώους, Σέρβους και αλβανόφωνους. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι, θύματα της κτηνωδίας των ιμπεριαλιστών. Δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια και ΕΥΡΩ ξοδεύονται απλόχερα για να τσακίσουν ένα λαό που αντιστέκεται και με την ίδια τη ζωή του προστατεύει τον τόπο του, το ανεξάρτητο μέλλον του, έτσι όπως το έχει αποφασίσει.

Δεκάδες εκατομμύρια ξοδεύει και η ελληνική κυβέρνηση για να στηρίξει αυτό το βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Για να μπορούν - όπως είπε ένας αξιωματικός του ελληνικού στρατού αιτιολογώντας την εμπλοκή της Ελλάδας - αύριο να μπουν και οι "δικές μας" μεγάλες τεχνικές εταιρίες, να διεκδικήσουν μερίδιο στην πίτα. Οταν κάποια στιγμή σταματήσει ο πόλεμος, η Σερβία θα πρέπει να κτιστεί από το μηδέν, πάνω στα ερείπια που οι ιμπεριαλιστές δημιούργησαν. Για να μπορούν αύριο και οι "δικοί μας" πλουτοκράτες, να διεισδύσουν και να κατακτήσουν μερίδιο της γιουγκοσλαβικής οικονομίας, του υπόγειου και επίγειου πλούτου της.

Για να γίνουν όμως αυτά, πρέπει και η Ελλάδα να συμμετέχει στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Πρέπει η Ελλάδα να παραχωρεί, αεροδρόμια, λιμάνια, ουρανό, γη και θάλασσα, στην υπηρεσία των ισχυρών.

Πρέπει η Ελλάδα να στείλει στρατό για να επιβλέψει την ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών.

Η κυβέρνηση τού "πρώτα η Ελλάδα", πρέπει να παραδώσει τη χώρα και το λαό της.

Να παραδώσει τον οπλισμό της, τα στρατόπεδά της, την εθνική κυριαρχία της.

Διαφορετικά, λέει, θα απομονωθεί.

Ποιος όμως θα βάψει τα χέρια του με αίμα για να βγει η χώρα νικήτρια στο μακάβριο στίβο της βαρβαρότητας του καπιταλισμού; Μα ο στρατός της. Οχι ο μισθοφορικός, γιατί από αυτόν δε διαθέτει, τουλάχιστον επίσημα.

Τότε ποιος; Μα οι φαντάροι που υπηρετούν στο στρατό για να υπερασπίσουν, όπως ορκίζονται, την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της πατρίδας. Η νεολαία του τόπου είναι αυτή που πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους.Και το κεφάλαιο γνωρίζει καλά πως αν δε δώσει λίγα τώρα, δε θα κερδίσει τα πολύ περισσότερα που επιδιώκει. Ετσι, στρώνει με χιλιάρικα το δρόμο προς το θάνατο. Ακόμη και στον πόλεμο παίζει με την ανάγκη της επιβίωσης, του μεροκάματου.

Οι υπάλληλοί του βαφτίζουν την επέμβαση, "ειρηνευτική αποστολή" και... καθαρίζουν με τις συνειδήσεις. Παραμυθιάζουν τα παλικάρια πως εκεί που θα πάνε, στο μέτωπο, δε θα κληθούν να σηκώσουν το όπλο ενάντια στους φίλους λαούς. Πληρώνουν την ημέρα 20.000 δρχ. και άντε να αντισταθεί στον πειρασμό ο άνεργος. Ο νέος που για να εξασφαλίσει το χαρτζιλίκι του στο στρατό, δούλευε καφετζής 18 ώρες την ημέρα με 3.000 μεροκάματο.

Ομως παίρνουν και τα μέτρα τους. Προς το παρόν μόνο εθελοντές φαντάροι και φυσικά να υπογράφουν πως, για οτιδήποτε συμβεί έξω από τα σύνορα, δε διεκδικούν καμία αποζημίωση. Δηλαδή αν χάσουν το χέρι τους ή το πόδι τους, εκεί στην "ειρηνευτική" αποστολή, δε θα διεκδικήσουν και αναπηρική σύνταξη. Αν χάσουν τη ζωή τους, δε θα βγουν οι οικογένειες να ζητούν και υλική αποζημίωση. Μην τρελαθούμε κιόλας!

Μα πληρώνεται ο θάνατος με χιλιάρικα;

Α. Α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας και των νέων στρατευμένων (2022-10-27 00:00:00.0)
Οι φαντάροι δεν έχουν καμιά δουλειά στις πολεμικές επιδρομές του ΝΑΤΟ (2018-01-06 00:00:00.0)
Παίρνουν από το λαό για να δίνουν στο ΝΑΤΟ (2010-03-05 00:00:00.0)
Εμπλέκουν τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2006-08-20 00:00:00.0)
Σαφής στήριξη στους νεοταξικούς σχεδιασμούς (2006-08-06 00:00:00.0)
Τα συνδικάτα καλούν σε αντιΝΑΤΟική πάλη (1999-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ