Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
Την Πέμπτη το παναττικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο
  • Διοργανώνεται στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και δεκάδων οργανώσεων
  • Θα ακολουθήσει συναυλία με δημοφιλείς καλλιτέχνες
  • Σε ολόπλευρη στήριξη καλεί όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις η ΕΕΔΥΕ 

Γρηγοριάδης Κώστας

Κάλεσμα προς τις Επιτροπές Ειρήνης και συνολικά τον λαό της Αττικής να στηρίξει το παναττικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια, απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Να υπενθυμίσουμε ότι το συλλαλητήριο, στα πλαίσια του οποίου θα πραγματοποιηθεί και συναυλία με τους Γ. Ανδρεάτο, Μ. Αλκαίου, Ελ. Περινού, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ενώ στηρίζεται από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικούς φορείς, κινήσεις, πανεπιστημιακούς και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής.

Η ΕΕΔΥΕ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Περιθώρια για επανάπαυση και εφησυχασμό δεν υπάρχουν. Χρειάζεται τώρα να κινητοποιηθούμε. Τώρα να καταδικάσουμε το ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΝΑΤΟΪΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Να απαιτήσουμε τώρα την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με τους άλλους λαούς για την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Να κλείσουν οι ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ στην Ελλάδα.

Να καταργηθούν τα πυρηνικά και βιοχημικά όπλα».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει: «Τα φρικιαστικά αποτελέσματα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας με τη χρήση ραδιενεργών βομβών είναι συγκλονιστικά. Ο ραδιενεργός θάνατος χτυπά τους λαούς της γειτονικής χώρας και μαζί τους στρατιώτες που πήραν και παίρνουν μέρος στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής. Ανυπολόγιστες είναι οι οικολογικές καταστροφές που υποθηκεύουν το μέλλον και της περιοχής και τις ζωές των σημερινών και επόμενων γενεών.

Αυτό το μαζικό ραδιενεργό έγκλημα αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα της "νέας τάξης", το αποκρουστικό πρόσωπο του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού, που δε διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμη και τη ραδιενέργεια για να επιβάλει την κυριαρχία του στους λαούς».

Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει και την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχος και συνυπεύθυνη για τον ραδιενεργό πόλεμο στα Βαλκάνια, αφού όχι μόνο παρείχε όλες τις διευκολύνσεις για τους βομβαρδισμούς και την προώθηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο αλλά και γνώριζε, όπως όλες οι ΝΑΤΟικές κυβερνήσεις, για τη χρήση ραδιενεργών βομβών».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Να πάρουν μαζικά μέρος στο φιλειρηνικό συλλαλητήριο καλεί τους οικοδόμους της Αττικής και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει με δριμύτητα «τα φρικιαστικά αποτελέσματα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας», που αποκαλύπτουν, όπως τονίζει, τη βαρβαρότητα της «νέας τάξης», το αποκρουστικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού.

Καταγγέλλει με τη σειρά του την ελληνική κυβέρνηση ως «συνένοχη», αφού συμμετείχε στον πόλεμο, αλλά και γιατί «επιχειρεί σήμερα να κρύψει την ευθύνη της με τερατώδη ψέματα».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν «μέτωπο αντίστασης, ενάντια σε κάθε επιχειρούμενη επέμβαση των Αμερικανο-ευρωπαίων ιμπεριαλιστών», σημειώνοντας πως «η σημερινή πραγματικότητα αποτελεί δραματική προειδοποίηση για το μέλλον που επιφυλάσσει στους λαούς η ιμπεριαλιστική κυριαρχία».

Καλεί «σε ένταση της πάλης» για: «Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Να καταδικάσουμε την ελληνική κυβέρνηση που συνεχίζει να συμμετέχει στο διαρκή έγκλημα κατά των λαών της Βαλκανικής Χερσονήσου».

«Απαιτούμε - τονίζει - από την κυβέρνηση την άμεση επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται εκτός συνόρων και των Ελλήνων φοιτητών. Απαιτούμε να μην υπάρξει στο μέλλον καμιά αποστολή ελληνικών στρατευμάτων έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Να φύγουν τα πυρηνικά και τα άλλα ραδιενεργά όπλα, όπως και οι ξένες βάσεις από τη χώρα μας».

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας

Η ΟΒΣΑ με ανακοίνωσή της δηλώνει πως συμμετέχει και στηρίζει το συλλαλητήριο της Πέμπτης ενάντια στον πόλεμο και τα πυρηνικά, για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι και φοιτητές από τη Γιουγκοσλαβία και καλεί όλους τους βιοτέχνες να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ