Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επιστημονική ημερίδα για τις επιπτώσεις του πολέμου

«Οι συνέπειες στο φυσικό - κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία», είναι το θέμα της επιστημονικής ημερίδας που διοργανώνει την Πέμπτη 8 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, η Επιτροπή Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης, που δημιουργήθηκε πρόσφατα και απαιτεί να σταματήσει το διαρκές πυρηνικό έγκλημα, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Η ημερίδα αποτελεί τον πρώτο σταθμό δράσης της Επιτροπής, που ήδη έχει προγραμματίσει μεγάλο, παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 14 Φλεβάρη στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Ορισμένοι από τους φορείς που μετέχουν στην Επιτροπή είναι: Νομάρχης Θεσσαλονίκης, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Συκεών, Νεάπολης, Αγ. Παύλου, Εγνατίας, Θερμαϊκού, Μίκρας, ο Ιατρικός Σύλλογος, η ΦΕΑΠΘ, η Αντιπολεμική Επιτροπή, η ΕΔΥΕΘ, η Επιτροπή Γονέων Φοιτητών Γιουγκοσλαβίας, Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων, Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών, ΠΑΜΕ κλπ.

Στην επιστημονική ημερίδα θα μιλήσουν οι:

Χ. Ζερεφός, καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας στο ΑΠΘ, με θέμα «Περιβαλλοντικές επιπτώσεις και διακρατική μεταφορά σε πόλεμο και ειρήνη».

Α. Θεοφίλου, Πυρηνικός Φυσικός, ερευνητής του «Δημόκριτου» με θέμα «Η πυρηνική χρήση του ουρανίου 232 και οι συνέπειες σε κυτταρικό επίπεδο».

Β. Καρακωστάνογλου, διεθνολόγος, λέκτορας της Νομικής του ΑΠΘ, διεθνής παρατηρητής στο Κόσσοβο και τη Βοσνία με θέμα «Ο πόλεμος στο Κόσσοβο 2 χρόνια μετά».

Χ. Παπακωνσταντίνου, αναπληρωτής καθηγητής της Καρδιοχειρουργικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Οι γιατροί μπροστά στην πολεμική καταστροφή των Βαλκανίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ