Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητικό αντιΝΑΤΟικό μήνυμα

Μαζικές και δυναμικές οι κινητοποιήσεις, που διοργάνωσαν οι κομμουνιστές την Κυριακή το πρωί στο Ασβεστοχώρι και το στρατόπεδο της Σίνδου 

Μέλη της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας συλλέγουν δείγματα χώματος στην περιοχή του Δάσους Κουρί, στο Ασβεστοχώρι

Avaton

Μέλη της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας συλλέγουν δείγματα χώματος στην περιοχή του Δάσους Κουρί, στο Ασβεστοχώρι
«Εξω το ΝΑΤΟ και τα πυρηνικά, θέλουμε να ζούμε ειρηνικά». Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι κομμουνιστές και εκατοντάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης, το πρωί της Κυριακής, μέσα από τις μαχητικές, μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, που πραγματοποίησαν στο Ασβεστοχώρι και το στρατόπεδο της Σίνδου. Δρώντας πολυμετωπικά και αποφασιστικά, μέσα από τις δύο παράλληλες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, απαίτησαν να πάψει η περιοχή να χρησιμοποιείται ως ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Να πάψει η πολιτική υποτέλειας και συνενοχής της ελληνικής κυβέρνησης, που έχει οδηγήσει στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ξέφραγο αμπέλι και πεδίο εφαρμογής των σχεδίων της Νέας Τάξης στα Βαλκάνια.

Το στρατόπεδο της Σίνδου αποτελεί πλέον τη διαμετακομιστική βάση των ΝΑΤΟικών, που έχουν στρατοπεδεύσει εντός με όλα τα απαραίτητα εργαλεία τους. Οχήματα, κοντέινερ, σκηνές, πιο μόνιμες κατασκευές, έχουν στηθεί μέσα. Παράλληλα, για να μη γίνονται αντιληπτά, έχει τοποθετηθεί υψηλή κάλυψη εκατοντάδων μέτρων.

Στο Ασβεστοχώρι - και ποιος ξέρει πού αλλού; - βρέθηκαν πλακίδια Πλουτωνίου και Αμερίκιου, που παρουσιάζονται ως προϊόντα της δράσης λαθρεμπόρων που οργιάζουν πλέον στην περιοχή, μετά και τις δραματικές αρνητικές εξελίξεις της τελευταίας 10ετίας. Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χορτιάτη είναι ανάστατη, παρά τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων πως δεν κινδυνεύουν από τα ραδιενεργά υλικά, εφόσον έχουν συλλεγεί και φυλάσσονται. Στο μεταξύ, περίπου μισό κυβικό μέτρο «μολυσμένου» χώματος απομάκρυνε το Σάββατο από το Δάσος Κουρί, στο Ασβεστοχώρι, κλιμάκιο επιστημόνων της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και του Εργαστηρίου Πυρηνικής Τεχνολογίας του ΑΠΘ, το οποίο μετέβη στην τοποθεσία με κατάλληλο εξοπλισμό. Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, το χώμα ήδη μεταφέρθηκε σε ασφαλή, μη προσπελάσιμο χώρο και κατόπιν τούτου, η θέση αυτή και κατά συνέπεια ολόκληρη η περιοχή είναι διαθέσιμη για οποιαδήποτε χρήση χωρίς την παραμικρή διακινδύνευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ