Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ετοιμες οι λίστες των γραμματέων

Την κυριαρχία των «εκσυγχρονιστών» στο εσωκομματικό τοπίο επιβεβαιώνουν ουσιαστικά οι λίστες των υποψηφίων γραμματέων, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το ΠΑΣΟΚ. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σε αρκετούς νομούς και «δεύτερες» υποψηφιότητες, εκτιμάται ότι αυτές κατατέθηκαν περισσότερο για τους «τύπους» και για μια «καταγραφή δυνάμεων» των λεγόμενων εσωκομματικών αντιπάλων. Το κλίμα, πάντως, που κυριαρχεί, μετά και από τις συναντήσεις Σημίτη - Τσοχατζόπουλου και των αντίστοιχων οργανωτικών υπεύθυνων (Νεονάκης - Κοτσακάς), είναι κλίμα «σύνθεσης» και «ενότητας» και επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες προχωρούν «χωρίς αμφισβητήσεις και αντιπαραθέσεις».

Από τις λίστες που δόθηκαν χθες προκύπτει ότι, σε σύνολο 66 Νομαρχιακών Επιτροπών, σε 17 έχει κατατεθεί μία υποψηφιότητα, σε 35 δύο υποψηφιότητες, σε 11 τρεις και σε 2 νομαρχιακές τέσσερις υποψηφιότητες. Σημειώνεται ότι οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών θα εκλεγούν με καθολική ψηφοφορία στις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν στις 11 Φλεβάρη. Για την εκλογή του γραμματέα Νομαρχιακής, απαιτείται ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 40% όσων ψηφίσουν, ενώ για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτείται η συλλογή υπογραφών του 10% της οργάνωσης.

Την ίδια στιγμή, όμως, αυτό που απασχολεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι η «έλλειψη δραστηριοποίησης» και ανάληψης πρωτοβουλιών, προκειμένου να υποστηριχτούν οι κυβερνητικές επιλογές. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος κάλεσε τα κομματικά στελέχη να ξεφύγουν από την αδράνεια και να επαναδραστηριοποιηθούν. Παράλληλα, ζήτησε, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν ανεπηρέαστα από τις «λίστες»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ