Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Ελάτε όπως είστε και μετά... αλλάζετε

Νέα παράσταση με κολακείες προς τους πιστούς έδωσε την Κυριακή ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από τον άμβωνα του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κυνοσάργος. Αφού θύμισε στους μη πιστούς πως «στο τέλος έχει η αχλάδα την ουρά», απευθυνόμενος στους πιστούς, είπε: «Καυχώμαι για σας, είστε ο στέφανος και η δόξα μου. Μαζί θα πολεμήσουμε, μαζί θα αγωνιστούμε».

Υποστήριξε ακόμα ότι «ο λαός είναι άξιος καλύτερης τύχης και δεν μπορεί να σύρεται στα κάτεργα της αποστασίας και της αθεΐας» και χαρακτήρισε την Εκκλησία «λίκνο της Δημοκρατίας και μάλιστα της άμεσης Δημοκρατίας» και ανέφερε ότι «σπάνια λαός στην υφήλιο έχει τη δική μας ιστορία και παράδοση». Για να προσθέσει προκειμένου να μην... παρεξηγηθεί: «Δεν τα λέω αυτά με διάθεση ρατσιστική, όλους τους αγαπάμε».

Στην προσπάθειά του να αποκτήσει αμεσότητα ο λόγος και αναφερόμενος στην Εκκλησία, είπε ότι «εδώ είναι το original, εδώ είναι το πρωτότυπο» και απευθυνόμενος στους νέους σημείωσε: «Ελάτε όπως είστε, με όποιο κούρεμα ή μπλούζα φοράτε. Αυτά είναι προσωρινά, μόνοι σας θα τα κόψετε αργότερα».

Στο μεταξύ, προς αναβολή οδηγούνται οι διμερείς συνομιλίες του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης και της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τις 22-24 του Φλεβάρη στην Κωνσταντινούπολη. Ως λόγος αναβολής αναφέρεται το γεγονός ότι το Πατριαρχείο δεν έχει αποστείλει την ατζέντα των προς συζήτηση θεμάτων, πράγμα που είχε ζητήσει από το Φανάρι η Εκκλησία της Ελλάδος. Την απόφαση περί μη συμμετοχής στο διάλογο της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος αν δεν εκπληρωθεί η προϋπόθεση αποστολής της ατζέντας, πήρε χτες το μεσημέρι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία θέτει στο Φανάρι προθεσμία τριών ημερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ