Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συντονισμός αντιιμπεριαλιστικής δράσης
  • Σύσκεψη εκπροσώπων μαζικών φορέων του νομού, με πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας
  • Συγκέντρωση καταδίκης του ΝΑΤΟικού εγκλήματος την Πέμπτη 14 του Φλεβάρη

Την αντιιμπεριαλιστική δράση τους συντονίζουν πολλοί φορείς της Καρδίτσας, καταγγέλλοντας το ΝΑΤΟικό ραδιενεργό έγκλημα. Σε σύσκεψη εκπροσώπων μαζικών φορέων του νομού, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας, συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και αποφασίστηκε η διοργάνωση συγκέντρωσης καταδίκης της εγκληματικής δράσης του ΝΑΤΟ, την Πέμπτη, στην πλατεία Δικαστηρίων.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρήστος Τέγος, τόνισε ότι η προσπάθεια, όχι μόνο της ενημέρωσης για τις επιπτώσεις από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς, αλλά και της συντονισμένης, μαζικής δράσης πρέπει να συνεχιστεί. Και συνέχισε: «Οσο το ΝΑΤΟ παραμένει στα Βαλκάνια, όσο φαντάροι που κατατάχτηκαν στο στρατό να υπηρετήσουν την πατρίδα και την ακεραιότητα των συνόρων στέλνονται στο Κόσσοβο, στη Βοσνία, στην Αλβανία και αλλού και όσο υποδαυλίζονται κινήσεις για αλλαγές συνόρων, εμείς δεν μπορούμε να κοιμούμαστε ήσυχοι. Δεν είναι δυνατόν να είναι διάσπαρτη η πατρίδα μας με αμερικανικές βάσεις και πυρηνικά, να βρίσκεται το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη γειτονιά μας, στον Τύρναβο κι εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση, που στήριξε του ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς και τώρα ευθυγραμμίζεται πλήρως, η ΝΑΤΟική προπαγάνδα να μας παραπλανά σχετικά με τους κινδύνους που έχουν δημιουργηθεί από τη μόλυνση του περιβάλλοντος λόγω της χρησιμοποίησης βομβών με απεμπλουτισμένο ουράνιο και εμείς να είμαστε παθητικοί θεατές».

Αναφερόμενος στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, τόνισε ότι προσανατολισμός της πρέπει να είναι η δράση της κατά του πολέμου, των συνεπειών του, με αυτονόητη την καταδίκη των εμπνευστών, των εκτελεστών και των υποστηρικτών, σε βάρος εκείνων που υπερασπίζονται την ελευθερία, την ακεραιότητα και τη δημοκρατία της πατρίδας τους.

Τέλος, όσον αφορά στους άξονες δράσης, επισήμανε ότι πρέπει να είναι οι εξής:

- Καταδίκη του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων ηγετών, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων, για το αποτρόπαιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας με τη χρήση της ραδιενέργειας.

- Αγώνας για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

- Να φύγουν όλες οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα. Καταστροφή όλων των πυρηνικών και άλλων όπλων μαζικής καταστροφής.

- Επιστροφή όλων των στρατιωτών που βρίσκονται εκτός συνόρων.

- Αποκατάσταση του περιβάλλοντος με οικονομική επιβάρυνση των κρατών που πήραν μέρος στον πόλεμο.

- Τιμωρία των πρωταιτίων από τα διεθνή δικαστήρια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση είναι χωμένη μέχρι το λαιμό στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2017-10-27 00:00:00.0)
Εναέριος ΝΑΤΟικός ηλεκτρονικός πόλεμος (2017-03-08 00:00:00.0)
Δυναμικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο (2001-01-25 00:00:00.0)
Κλείστε τον Αραξο! (2001-01-12 00:00:00.0)
ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ υψώνει φωνή διαμαρτυρίας (1999-04-16 00:00:00.0)
Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ δεν ταιριάζει σε κανένα Ελληνόπουλο! (1999-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ