Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΠΑΤΡΑ
Κλείστε τον Αραξο!

  Δυναμική διαδήλωση χτες, πρόγραμμα συνεχών κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα

Την καταδίκη της ΝΑΤΟικής συμμορίας και την απομάκρυνση της πυρηνικής βάσης του Αραξου, απαίτησε ο λαός της Πάτρας με τη μαζική και μαχητική πικετοφορία που έκανε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης χθες το απόγευμα.

Με πικέτες «Να κλείσει η βάση του Αραξου να φύγουν τα πυρηνικά», «Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ» και φωνάζοντας συνθήματα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο», «Κανένας φαντάρος στα Βαλκάνια» διατράνωσαν την απαίτησή τους για πραγματική ειρήνη στην περιοχή.

Στο επίκεντρο των συνθημάτων των φίλων της ειρήνης βρέθηκε για άλλη μια φορά το κλείσιμο της βάσης του Αραξου, ώστε «να φύγουν τώρα τα πυρηνικά θέλουμε να ζούμε ειρηνικά».

Σε ομιλία του, στην πλατεία της Εθνικής Αντίστασης προς τους συγκεντρωμένους, ο Αντρέας Αντωνόπουλος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων, τόνισε την ανάγκη «να γυρίσουν τώρα αμέσως οι Ελληνες στρατιώτες που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να μην ξαναβρεθεί από δω και πέρα Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Να ξεκουμπιστεί το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια μέχρι να εξαφανιστεί από προσώπου Γης».

Στη συνέχεια κάλεσε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία όλης της Πελοποννήσου «να δράσουμε αποφασιστικά γιατί ζούμε αγκαλιά με τον πυρηνικό όλεθρο της βάσης του Αραξου. Η ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση δεν αποτελεί μόνο ξένο έδαφος και άντρο πολεμικών ιμπεριαλιστικών επιχειρήσεων, αλλά με τα πυρηνικά, ραδιενεργά σύνεργά της μολύνει το έδαφος, το νερό και τον αέρα όλης της περιοχής».

Στη χτεσινή σύσκεψη, που έγινε μετά την πικετοφορία στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, συμμετείχαν η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, εργατικά σωματεία, Επιστημονικοί και Πανεπιστημιακοί φορείς με θέμα την παραπέρα οργάνωση των κινητοποιήσεων για την απομάκρυνση της πυρηνικής βάσης του Αραξου.

Το πρόγραμμα στο οποίο κατέληξαν οι φορείς περιλαμβάνει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κεντρικό αίτημα την απομάκρυνση της πυρηνικής βάσης του Αραξου.

Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να συγκαλέσουν σε παμπελοποννησιακή σύσκεψη τις Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής, εργατικά συνδικάτα και άλλους λαϊκούς φορείς την Κυριακή στις 28 του Γενάρη στις 11:30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Την ίδια μέρα στις 3:30 μ.μ. θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία από την Πάτρα με κατεύθυνση τη βάση του Αραξου.

Τέλος, την Τρίτη 16 του Γενάρη στις 6:30 μ.μ. θα γίνει πικετοφορία διαμαρτυρίας στο Αίγιο στην πλατεία Αγίας Λαύρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ