Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΑντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις παντού

  Χτες στην Καρδίτσα, σήμερα σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα

ΟΧΙ στο ΝΑΤΟικό «σύνδρομο» του θανάτου βροντοφώναξαν οι Καρδιτσιώτες και Καρδιτσιώτισσες, που συμμετείχαν στη χτεσινή αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση, την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης. Δίνοντας το «παρών» τους στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, έστειλαν μήνυμα ανυποχώρητης αντιιμπεριαλιστικής πάλης, δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους ν' αγωνιστούν κατά των εγκληματιών του ΝΑΤΟ που «σπέρνουν» το θάνατο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Κατήγγειλαν, δε, την ελληνική κυβέρνηση ως συνένοχη στο έγκλημα που διαπράττεται και απαίτησαν την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών και φοιτητών στη χώρα τους.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Σεραφείμ Τσιώνας, εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας, ο οποίος κάλεσε τον καρδιτσιώτικο λαό σε διαρκή αγώνα κατά της ιμπεριαλιστικής «νέας τάξης πραγμάτων». Στη συνέχεια οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πικετοφορία στους δρόμους της Καρδίτσας, που κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη χτεσινή κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, Αποστόλης Πίτσαβος, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Γυναικών και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, αντιπροσωπείες της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, του ΝΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ κ.ά.

Τη σκυτάλη των αντιΝΑΤΟικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλία θα πάρουν σήμερα η Λάρισα, ο Βόλος και τα Τρίκαλα.

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου, το οποίο διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου.

Στο Βόλο, η Επιτροπή Ειρήνης Μαγνησίας και άλλοι φορείς του νομού διοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα έξω από τα γραφεία της, Δημητριάδος και Καρτάλη γωνία.

Στα Τρίκαλα η Επιτροπή Ειρήνης συγκαλεί σύσκεψη φορέων του νομού στις 6 το απόγευμα, προκειμένου να συζητηθεί ο συντονισμός δράσης κατά του ΝΑΤΟικού εγκλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ