Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Στις Σέρρες και τη Βέροια

Μαζικά και ιδιαίτερα μαχητικά ήταν τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν χτες το βράδυ στις Σέρρες και τη Βέροια. Στις Σέρρες, οι φιλειρηνικοί πολίτες της πόλης που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους, διαδηλώνοντας τα αντινατοϊκά και αντιιμπεριαλιστικά τους συναισθήματα. Η ανταπόκριση του κόσμου, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στα καταστήματα και στα σπίτια τους, ήταν ιδιαίτερα θερμή, ενώ πολλοί κάτοικοι εκφράζανε έντονα την αποδοκιμασία τους για τις πράξεις των Αμερικανονατοικών στην περιοχή μας και την εγκληματική τους συμπεριφορά απέναντι στους λαούς της Βαλκανικής. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης.

Επίσης μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην πορεία που έγινε στη Βέροια, στη διάρκεια της οποίας οι φίλοι της ειρήνης διαδηλώσανε με κύριο αίτημα την αποχώρηση των ΝΑΤΟικών από τα Βαλκάνια. Τα συνθήματα για ειρήνη στα Βαλκάνια ακούστηκαν έντονα στο κέντρο της πόλης, ενώ μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση του Κόμματος σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Σήμερα

Σήμερα η σκυτάλη του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα περνά στην Κοζάνη, στην Αλεξανδρούπολη και την Πτολεμαΐδα, όπου με πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης, οργανώνονται συγκεντρώσεις, πορείες και πικετοφορίες. Στην Κοζάνη, στις 7μμ, στην Κεντρική Πλατεία. Στην Αλεξανδρούπολη, στις 7μμ, έξω από το Δημαρχείο και στην Πτολεμαΐδα, στις 8μμ, όπου πραγματοποιείται σύσκεψη φορέων για τη συμμετοχή στην πικετοφορία που οργανώνεται αύριο Σάββατο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ