Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
«ΝΑΤΟική επίδειξη μόδας»
«Ανοιξη 1999. Κολεξιόν Κοσοβάρ»

Μαύρο θέατρο στο λιμάνι 

Στην εξέδρα, που στήθηκε δίπλα στην κεντρική πύλη του λιμανιού, ανέβηκαν ένα ένα τα μοντέλα:

«Το μοντέλο ΝΑΤΟ, ενδεδυμένο με λευκά ρούχα. Η φούστα λευκή τονίζει τα λεπτά ανθρωπιστικά αισθήματα, κομποζάρει με ένδυμα λευκό περιπάτου προστασίας δικαιωμάτων. Στο πέτο κόκκινη καρφίτσα σχεδιασμένη από την ντιζάινερ παγκόσμιας κυριαρχίας Μαντλίν Ολμπράιτ. Παπούτσια CIA Black Noir».

Ακολούθησε το μοντέλο από τη Μ. Βρετανία, που «πάνω από τα λευκά, φορά χρυσά αγγελικά φτερά, που δίνουν λάμψη στις νύχτες στα Βαλκάνια. Τονίζουν με το χρυσό τους την οικονομική υπεροχή που συνδυασμένα με ελαφριά κλίση του σώματος δηλώνουν ποιος πραγματικά είναι ο Μπάτλερ της Νέας Τάξης Πραγμάτων της Αμερικάνικης πολιτικής στην Ευρώπη».

Σειρά είχε το μοντέλο Γαλλία, με το όνομα «πρώην Αριστερή διανόηση - νυν κάντε ανθρωπιστικό πόλεμο τώρα»!

Και τέλος απευθείας από «τη δημοκρατία της ψωροκώσταινας, νυν δημοκρατία της διαπλοκής και του ΠΑΣΟΚ: la Greece. Το μοντέλο από την Ελλάδα είναι πιο λευκό απ' τα λευκά, γιατί είναι πλυμένο με "μπλε και πράσινους" κόκκους. Λευκή φούστα με μια ραφή επιφύλαξης, συνδυάζεται με μια υπογραφή φαρδιά πλατιά, που αφήνει αέρα υπεροχής, ένα λιμάνι ανοιχτό σε ξένους στρατούς, σύνορα ορθάνοιχτα».

Η «επίδειξη μόδας» τελείωσε και σειρά πήρε το τραγικό παρόν και το μέλλον που μυρίζει θάνατο. Νεαροί με μαύρες μπέρτες, πήραν τη θέση των μοντέλων. Η εκφωνήτρια περιέγραφε: «2 χρόνια μετά στα εξανθρωπισμένα Βαλκάνια: Στρατός κατοχής, κατεστραμμένο περιβάλλον, μολύνσεις, εφιαλτικά τοπία ποτισμένα ουράνιο, τερατογενέσεις, κραυγές απόγνωσης, πανικός, κατεστραμμένες έξυπνες βόμβες, βαθιά εγκαύματα της γης, καρκίνος, λευχαιμία, δυσπλασίες, σύνδρομο του Κόλπου, σύνδρομο των Βαλκανίων, σύνδρομο του ανθρωπιστικού πολέμου του ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ