Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ
Ζητά αναστολή λειτουργίας του πεδίου βολής

Την άμεση αναστολή της λειτουργίας του πεδίου βολής στην Κρανιά Ελασσόνας, στο οποίο κάθε μέρα ρίπτονται βλήματα που ίσως περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο, ζητάει με σχετικό ψήφισμα ο δήμος Δεσκάτης του νομού Γρεβενών. Ταυτόχρονα καλεί τους γειτονικούς δήμους και τους δημότες της Δεσκάτης, σε ανοιχτή συγκέντρωση στην αίθουσα του δημαρχείου της πόλης την Κυριακή 14 Γενάρη. «Είναι ανάγκη να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να επιτύχουμε την απομάκρυνση του πεδίου βολής» επισημαίνεται στο ψήφισμα.

Συγκεκριμένα, στο πεδίο βολής στην Κρανιά Ελασσόνας, γίνονται ρίψεις βλημάτων από την 111 πτέρυγα μάχης, αλλά και από αεροπλάνα του ΝΑΤΟ.

Ετσι, το δημοτικό συμβούλιο της Δεσκάτης, απαιτεί, εκτός των παραπάνω, την άμεση διεξαγωγή έρευνας και την πραγματοποίηση μετρήσεων των βλαβερών ακτινοβολιών τόσο στην περιοχή του πεδίου βολής, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των δήμων. Ειδικοί επιστήμονες να δώσουν υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση για τη ραδιενεργό επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος και τις όποιες επιπτώσεις στην υγεία των δημοτών.

Δηλώνουν, ότι θα αγωνιστούν σθεναρά μέχρι να απομακρυνθεί το πεδίο βολής Κρανιάς από την περιοχή «για να πάψουν τα παιδιά μας να παίζουν το ρόλο των πειραματόζωων στα παιχνίδια τρόμου που επιβάλλουν αναίσχυντα οι "ισχυροί" στους "αδύνατους"».

Και το ψήφισμα καταλήγει: «Σε μια εποχή ειρήνης και επάρκειας αγαθών, στο πέρασμα στον 21ο αιώνα, του αιώνα της επιστήμης και της τεχνολογίας αποτελεί μόριο και ασυγχώρητο έγκλημα κατά λαών η καταστροφή του περιβάλλοντος από ανθρώπινες δραστηριότητες. Δραστηριότητες που αποσκοπούν στην επιβολή του τρόμου, που καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και υπονομεύουν το μέλλον του ανθρώπινου είδους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ