Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ
Εκ των προτέρων «καθησυχαστικά» αποτελέσματα...

Associated Press

Πριν καν ακόμα ολοκληρωθούν οι δειγματοληψίες και οι μετρήσεις που πραγματοποιούν Ελληνες ειδικοί επιστήμονες σε περιοχές του Κοσσυφοπεδίου, όπου στρατοπεδεύουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και χωρίς να έχει γίνει καμία ανάλυση δείγματος σε εργαστήριο στην Ελλάδα, άρχισε η διοχέτευση πληροφοριών ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας που καταγράφονται είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Οι μετρήσεις αφορούν τόσο το έδαφος όσο και τον αέρα.

Πρώτος στο χορό αυτό ο υπουργός Τύπου Δ.Ρέππας, ο οποίος στις χτεσινές δηλώσεις του μίλησε για «καθησυχαστικά αποτελέσματα». Παράλληλα, όπως είπε, αναμένονται μέχρι το Μάρτη τα πορίσματα μιας μεγάλης έρευνας που διενεργεί η UNEP του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η έρευνα αφορά στην επιβάρυνση ανθρώπων και περιβάλλοντος στη Γιουγκοσλαβία μετά τους βομβαρδισμούς με τη χρησιμοποίηση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου. Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις στον Ρ/Σ «Πλάνετ» του Μ. Αντωνόπουλου, αντιπρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, οι δειγματοληψίες θα ολοκληρωθούν αυτή τη βδομάδα και θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες για να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης των ψυχολογικών επιπτώσεων στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου, από τις αποκαλύψεις για τις συνέπειες των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών επισκέπτεται σήμερα για λίγες ώρες την περιοχή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Α.Τσοχατζόπουλος, ενώ πρόθεση για ανάλογη επίσκεψη στις 19 και 20 Γενάρη εξέφρασε και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ο υπουργός Αμυνας σπεύδει να καθησυχάσει αυτούς που υπηρετούν στην περιοχή, καθώς οι αναφορές για αρνήσεις συμμετοχής στη δύναμη και για επαναπατρισμό διαρκώς αυξάνουν, προκαλώντας ανησυχία στα επιτελεία του υπουργείου Αμυνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ