Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
«Δεν έχουμε δουλιά έξω από τα σύνορα»!

Συγκλονιστική ομιλία φαντάρου στο χτεσινό συλλαλητήριο

«Το ραδιενεργό σύνδρομο που σήμερα απειλεί τους λαούς των Βαλκανίων και της Ευρώπης, χτες απειλούσε το λαό του Ιράκ και της Μ. Ανατολής, δεν είναι άλλο από το δολοφονικό σύνδρομο της νέας τάξης του ιμπεριαλισμού. Γνωστό το έγκλημα, γνωστός και ο εγκληματίας», με τα λόγια αυτά άρχισε την ομιλία του στη χτεσινή συγκέντρωση καταχειροκροτούμενος ο στρατιώτης Κύριλλος Παπασταύρου, που υπηρετεί στο Χημείο Στρατού.

Με κάθε λέξη του να προκαλεί ένα κύμα χειροκροτημάτων και συνθημάτων, ο στρατιώτης συνέχισε: «Οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν στην επιφάνεια μια φρικτή πραγματικότητα. Οτι τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ είναι εγκλήματα με διάρκεια. Εγκλήματα ενάντια στην ειρήνη, ενάντια στην αξιοπρέπεια, στην ίδια την ανθρώπινη ζωή».

«Σαν Ελληνας πολίτης - ανέφερε - που υπηρετώ τη θητεία μου, θέλω να εκφράσω τη βαθιά ανησυχία τη δικιά μου και των συναδέλφων μου, γι' αυτές τις εξελίξεις, να ενώσω τη φωνή μου με όλους αυτούς που καταγγέλλουν και αγωνίζονται ενάντια στο έγκλημα. Εχοντας δώσει όρκο στο Σύνταγμα που ορίζει ότι ο στρατός της χώρας μας έχει χαρακτήρα προάσπισης των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, όλοι έχουμε το ερώτημα: Τι θέλουμε εμείς έξω από τα σύνορα; Ποια συμφέροντα καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε; Το ερώτημα αυτό σήμερα έχει το χαρακτήρα κραυγής αγωνίας. Και σε αυτό το ερώτημα δε χωράει απάντηση εκτός από το ότι δεν έχουν οι Ελληνες στρατιώτες καμιά δουλιά έξω από τα σύνορα. Δεν έχουν δουλιά να βρίσκονται υπό ΝΑΤΟικές διαταγές, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού».

Καταλήγοντας και δεχόμενος τις επευφημίες των συγκεντρωμένων, ο στρατιώτης κατήγγειλε: «Η ελληνική κυβέρνηση είναι υπόλογη, γιατί σ' αυτό το κρίσιμο ζήτημα πήρε θέση μαζί με τους εγκληματίες, έγινε συνένοχη στο έγκλημα, έχει ευθύνη γιατί στέλνει σαν τα πρόβατα στη σφαγή Ελληνες στρατιώτες, εκθέτοντάς τους σε πολυποίκιλους κινδύνους. Να δυναμώσει λοιπόν η φωνή που απαιτεί κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, που ζητά να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ