Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόκκινο μπλόκο σε ΝΑΤΟική φάλαγγα!

Avaton

«Εμείς το λέμε δεν υποχωρούμε τους ΝΑΤΟικούς δε θα φοβηθούμε». Με αυτό το σύνθημα στα χείλη, με τις κόκκινες σημαίες στα χέρια και πλημμυρισμένοι από το πάθος του δίκιου, κομμουνιστές και δεκάδες άλλοι πατριώτες και φίλοι της ειρήνης έστησαν μπλόκο χτες βράδυ σε ΝΑΤΟική φάλαγγα που επέστρεφε από το Κόσσοβο, μεταφέροντας άρματα μάχης και άλλο πολεμικό υλικό και απαίτησαν να ελεγχθεί από ειδικούς επιστήμονες, ώστε να διαπιστωθεί ενώπιον όλων αν μεταφέρουν ραδιενεργά κατάλοιπα. Αίτημα το οποίο εν μέρει δικαιώθηκε αφού το Γ' Σώμα Στρατού δεσμεύτηκε πως σήμερα θα διενεργήσει έλεγχο μέσα στο στρατόπεδο, όπου μεταφέρονται.

Λίγο έξω από το Θεσσαλονίκη, λοιπόν, στην παλιά Εθνική οδό προς Βέροια στο ύψος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ο λαός που αγωνίζεται αδιάκοπα και απαιτεί να φύγει το ΝΑΤΟ από τη χώρα και τα Βαλκάνια, έστησε με το σώμα του ένα νέο μαζικό οδόφραγμα στις πολεμικές μηχανές των ιμπεριαλιστών. Μπλόκαρε φάλαγγα Γερμανικών στρατευμάτων που μετέχουν στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής στο Κόσσοβο. Η φάλαγγα επέστρεφε από την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου φορτωμένη με άρματα μάχης, και άλλα οχήματα και κοντέινερ. Η διαδικασία μεταφοράς έγινε με ελληνικά πολιτικά οχήματα και συνοδεία Γερμανών αξιωματικών. Προορισμός της ήταν το στρατόπεδο της Σίνδου που τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κέντρο των πολεμικών εργαλείων και του φονικού στρατού του ΝΑΤΟ. Μέσα στο στρατόπεδο, σχηματίζονται και στη συνέχεια παίρνουν το δρόμο για το Λιμάνι απ' όπου φορτώνονται στα πλοία και επιστρέφουν στις χώρες τους, για να αντικατασταθούν στη συνέχεια από νέα, άφθαρτα εργαλεία και ακούραστους αντικαταστάτες που μέσα από την ίδια διαδρομή θα μεταβούν στο Κόσσοβο, για να συνεχίσουν το δολοφονικό έργο τους.

Σήμερα θα γίνει έλεγχος


Avaton

Αυτή η διαδικασία γίνεται δύο χρόνια τώρα, χωρίς κανένας από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς να έχει ποτέ ερωτηθεί. Χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των Ελλήνων πολιτών από τα όσα ραδιενεργά κατάλοιπα μεταφέρουν από την περιοχή που βομβαρδίστηκε με χιλιάδες βλήματα και βόμβες Ουρανίου.

Ετσι, λοιπόν, οι κομμουνιστές και οι άλλοι διαδηλωτές, χτες βράδυ, απαίτησαν τη διενέργεια ελέγχου μπροστά στα μάτια του λαού. Δεν αρκούνται στις διαβεβαιώσεις των ΝΑΤΟικών και των Ελλήνων υποτακτικών τους. Οι διαδηλωτές «υποδέχτηκαν» τους ΝΑΤΟικούς φωνάζοντας «killers go home», και διαδηλώνοντας «το ΝΑΤΟ σκοτώνει καρκίνο μας φορτώνει».

Στους Ελληνες αστυνομικούς που ανέλαβαν για άλλη μια φορά το ρόλο του προστάτη των ξένων δυνάμεων, το αίτημα διατυπώθηκε ευθύ και καθαρό: «Απαιτούμε να καλέσετε επιστημονική επιτροπή από το Πανεπιστήμιο να εξετάσουν τα οχήματα και να μας βεβαιώσουν ότι δεν έχουν ραδιενεργά κατάλοιπα. Τότε θα ανοίξουμε το δρόμο».

Σε σύντομη δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης ο Χ. Κόφφας τόνισε: «Βρισκόμαστε εδώ γιατί θέλουμε να δείξουμε την αναγκαιότητα να παρθούν μια σειρά μέτρα εδώ και τώρα, για την προστασία του λαού της πόλης από τα ραδιενεργά κατάλοιπα που δημιούργησε ο πόλεμος. Εμείς θα περιμένουμε να έρθουν οι υπεύθυνοι να μας δώσουν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις».

Οι οδηγοί έσπευσαν να δείξουν τις έγγραφες βεβαιώσεις που δίνει η «KFOR», οι οποίες απλά βεβαίωναν πως τα οχήματα έχουν υποστεί τη διαδικασία της απολύμανσης. Από τι και για ποιο λόγο, όμως δεν ανέφεραν.

Ετσι το αίτημα παρέμενε. Και οι διαδηλωτές κάλεσαν παράλληλα, το Δήμαρχο της Σίνδου να πάει στο χώρο και να πάρει θέση, αφού στα όρια του Δήμου του βρίσκεται το στρατόπεδο και περνοδιαβαίνουν οι ΝΑΤΟικοί.

Οι δυνάμεις της αντίστασης υπερασπιζόμενες τη ζωή και την ασφάλεια του λαού ήρθαν και πάλι αντιμέτωπες χτες βράδυ με τις δυνάμεις της τυφλής ΝΑΤΟικής βίας, και δεν υποχώρησαν. Κράτησαν το δρόμο κλειστό ακινητοποιώντας τη ΝΑΤΟική φάλαγγα. Και τελικά έλαβαν την τραγική επιβεβαίωση των όσων καταγγέλλουν όλο το τελευταίο διάστημα. Πως δεν υπάρχει κανένας έλεγχος εντός της χώρας. Αυτό αποκάλυψε η διαβεβαίωση του Γ` Σώματος Στρατού που μεταφέρθηκε μέσω του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, και ανέφερε πως «σήμερα θα γίνει έλεγχος μέσα στο στρατόπεδο από αρμόδια επιτροπή του στρατού, η οποία στη συνέχεια θα δημοσιοποιήσει το πόρισμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ