Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠ. ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ
Οι μεγάλοι ξεκοκαλίζουν τα διάφορα «πακέτα»

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την αξιοποίηση των κοινοτικών πλαισίων στήριξης

Από τις... πινακίδες αναγνωρίζονται πολλά από τα έργα για τα οποία διασπαθίζονται τα κονδύλια του Γ' ΚΠΣ
Από τις... πινακίδες αναγνωρίζονται πολλά από τα έργα για τα οποία διασπαθίζονται τα κονδύλια του Γ' ΚΠΣ
Tο μεγάλο μερίδιο και από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα πάει στους «μεγάλους» και επιτήδειους και τα έργα που με στόμφο εξαγγέλλονται πάλι θα μείνουν ανέτοιμα, όπως έγινε και με τα δύο πρώτα πλαίσια στήριξης, τόνισε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης, παρεμβαίνοντας σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τη διαχείριση των τριών κοινοτικών πλαισίων στήριξης.

Ο βουλευτής είπε χαρακτηριστικά ότι δε θα χαθούν λεφτά και από αυτό το πλαίσιο στήριξης, όπως δε χάθηκαν και από τα προηγούμενα για τους μεγαλοσχήμονες που ωφελήθηκαν από τα προηγούμενα και περιμένουν ανυπόμονα και το Γ' ΚΠΣ.

Στο σημείο αυτό ο Σπ. Στριφτάρης αναφερόμενος στους μεγάλους που ωφελούνται από τα διάφορα πακέτα, υπενθύμισε αυτό που είπε ο Α. Παπανδρέου, ότι από το Β' ΚΠΣ έδωσε στους Γερμανούς το αεροδρόμιο και στους Γάλλους τη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου.

Οσο δε για τον κομπασμό για χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, επισήμανε το ενδεχόμενο και ο σημερινός πρωθυπουργός να αναφωνήσει όπως ο Α. Παπανδρέου αναφερόμενος σε στέλεχός του «είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του αλλά όχι και 500 εκατομμύρια»!

Ο βουλευτής είπε ότι τα όποια έργα (π.χ. δρόμοι) έγιναν βρίθουν κακοτεχνιών και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση δεν έστειλε στον εισαγγελέα κανέναν εργολάβο, ούτε και αποκλείστηκε κανένας από επόμενους διαγωνισμούς. Οσο δε, για την περίφημη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, υπενθύμισε αυτό που γίνεται στην κατάρτιση και συγκεκριμένα στα ΚΕΚ, όπου μεταξύ άλλων οι καθηγητές τους είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο.

Η σπατάλη των πόρων, είπε, είναι μεγάλη και ανέφερε χαρακτηριστικά τη διαφήμιση των διάφορων έργων των κοινοτικών πλαισίων. Διαφημίζεται, τόνισε καυστικά, το νέο αεροδρόμιο λες και ο Αθηναίος έχει να επιλέξει και μεταξύ άλλων αεροδρομίων ή να πάει από άλλο δρόμο στην Κόρινθο εκτός από την πολυδιαφημιζόμενη Εθνική.

Απαντώντας στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι με τα κοινοτικά πλαίσια αμβλύνονται οι περιφερειακές ανισότητες, είπε ότι η αλήθεια θα φανεί στην εθνική απογραφή του Μαρτίου, όπου εκεί ο καθένας θα δει πόσοι κάτοικοι μένουν στην επαρχία.

Οι βουλευτές της ΝΔ είπαν ότι η αδυναμία απορρόφησης κονδυλίων οφείλεται στο ότι δεν προχώρησαν στην Ελλάδα οι «διαρθρωτικές αλλαγές», ενώ ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χ. Πάχτας, δεν είδε κανένα πρόβλημα στην όλη διαδικασία υλοποίησης των διάφορων πακέτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ