Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΙΝΔΟΥ
«Killers go home»

Κυριακή πρωί. ΑντιΝΑΤΟική διαμαρτυρία και αποκλεισμός του στρατοπέδου Λεβαντή στη Σίνδο από τους κομμουνιστές

Avaton

Κυριακή πρωί. ΑντιΝΑΤΟική διαμαρτυρία και αποκλεισμός του στρατοπέδου Λεβαντή στη Σίνδο από τους κομμουνιστές
Συμβολικό αποκλεισμό του στρατοπέδου του «Τ/χου Μ. Λεβαντή» στη Σίνδο, το οποίο τελεί υπό την ιδιότυπη κατοχή των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, πραγματοποίησαν εκατοντάδες διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΟΘ του ΚΚΕ και συμμετείχαν στην αντιΝΑΤΟική διαδήλωση διαμαρτυρίας, το πρωί της Κυριακής.

Από τις 10 το πρωί εκατοντάδες κομμουνιστές και άλλοι φιλειρηνιστές πολίτες, άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από την πύλη 11 του λιμανιού, όπου είχε προγραμματιστεί το ραντεβού της προσυγκέντρωσης. Από εκεί μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε για τη Σίνδο, όπου πραγματοποιήθηκε εξόρμηση με ενημερωτικό υλικό, το οποίο καλούσε τους κατοίκους σε συμμετοχή στο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι φορείς της Θεσσαλονίκης, στις 14 Φλεβάρη.

Λίγο πριν το στρατόπεδο, στο κονβόι των διαδηλωτών εντάχθηκαν και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, από Μάλγαρα, Καλοχώρι, Κύμινα, Σίνδο, Ιωνία κλπ. Δεκάδες κάτοικοι του Δήμου που βιώνουν καθημερινά την παράδοση των υποδομών τους στους ΝΑΤΟφονιάδες. Βλέπουν τις φάλαγγες να πάνε κι έρχονται κουβαλώντας το στρατό κατοχής στο Κόσσοβο. Εξω από το στρατόπεδο, οι νεολαίοι, τα μέλη της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη ξεδίπλωσαν το μεγάλο πανό απέναντι ακριβώς από την κεντρική πύλη και αιτούσαν «έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι και φοιτητές».

Για τη φύλαξη του στρατοπέδου κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη των ΜΑΤ και της αστυνομίας, η οποία πάνοπλη, με πλήρη εξάρτυση πήρε θέσεις μάχης τόσο μέσα όσο και έξω από την πύλη. Με τα λάβαρα υψωμένα και τις γροθιές σφιγμένες νέοι, εργαζόμενοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας, στάθηκαν απέναντι και διαδήλωναν «killers go home». Προειδοποιούσαν τους υποτακτικούς των ιμπεριαλιστών «κυβέρνηση Σημίτη υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο» και απαιτούσαν «θέλουμε να ζούμε ειρηνικά, έξω το ΝΑΤΟ και τα πυρηνικά».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Μ. Σπυριδάκης, στέλεχος του ΚΚΕ και προσκάλεσε τους πολίτες σε διαρκή αγώνα, μέχρι να «πάρει πόδι» από την περιοχή το ΝΑΤΟ. Κάλεσε τους Ελληνες στρατιώτες να μην συναινούν να παίξουν το ρόλο που τους έχει αναθέσει η ελληνική κυβέρνηση και να συστρατευτούν στο αίτημα «κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ