Σάββατο 8 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Απόλυτη επιτυχία

Με νίκες έκαναν ποδαρικό στη νέα χρονιά και οι τρεις ελληνικές ομάδες

Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το ευρωπαϊκό ντεμπούτο των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα για τη νέα χρονιά. Τόσο ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός όσο και οι έτεροι εκπρόσωποί μας στη διοργάνωση, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ άνοιξαν με νίκες την αυλαία της Β` φάσης.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 61-76

Επιστροφή στις νίκες αλλά και τις καλές εμφανίσεις είχαμε για τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων για το 2000. Οι «πράσινοι» στο χριστουγεννιάτικο Βελιγράδι (καθώς τα Χριστούγεννα για τους παλαιοημερολογίτες Σέρβους ήταν στις 6 του Γενάρη) έκαναν ένα ευχάριστο... ρεβεγιόν. Επικράτησαν του Ερυθρού Αστέρα και πλέον χρειάζονται μόνο μια νίκη στα υπόλοιπα παιχνίδια για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλο. Μια πρωτιά που θα τους δώσει το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των πλέι-οφ. Με κορυφαίο τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα (18π) που αν και προερχόταν από ίωση πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, οι πρωταθλητές επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους. Σε αγώνα για τον ίδιο όμιλο η Ολύμπια Λουμπλιάνας έκανε τη μεγάλη έκπληξη και επικράτησε της Σολέ εκτός έδρας με 77-66. Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 21, Ολύμπια 17, ΠΑΟΚ 17, Ρεάλ 16, Σολέ 13, Ερυθρός Αστέρας 12.

Βλέπει... τριάδα

Ο,τι καλύτερο περίμενε τον ΠΑΟΚ στην «αυγή» της νέας χρονιάς. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν της Ρεάλ Μαδρίτης στο Αλεξάνδρειο μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι με 72-71. Ετσι ο δρόμος για μια θέση στην πρώτη τριάδα του ομίλου άνοιξε, καθώς ο «Δικέφαλος» πλέον ισοβαθμεί με την Ολύμπια στη δεύτερη θέση. Ο Γιάννης Γιαννούλης (18π) ήταν αυτός που είχε την τιμητική του καθώς παραμονή της ονομαστικής του γιορτής ο διεθνής παίκτης με σπουδαία απόδοση σε άμυνα και επίθεση οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Παράσταση για ένα ρόλο

Με κορυφαίο τον Τζέιμς Ρόμπινσον που πραγματοποίησε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι τώρα με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Σεβίλλη επικρατώντας της Κάχα Σαν Φερνάντο με 66-65. Η νίκη αυτή σε συνδυασμό και με την επικράτηση της Ορτέζ επί της Βιλερμπάν στο γαλλικό ντέρμπι, έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να «φλερτάρει» με την πρώτη θέση του ομίλου. Και αυτό γιατί πλέον τον χωρίζει μόλις ένας βαθμός από την προπορευόμενη Βιλερμπάν. Ο «Χόλιγουντ» ήταν ο παίκτης που άνοιξε το δρόμο για τη σπουδαία νίκη, αφού με 27 πόντους ήταν ο «μαέστρος» για την ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη. Η βαθμολογία του ομίλου: Βιλερμπάν 19, Ολυμπιακός 18, Μακάμπι 18, Μπούντοσνοστ 16, Κάχα Σαν Φερνάντο 16, Ορτέζ 14.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ