Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκθεση για το σωφρονιστικό σύστημα

Μια πολυσέλιδη έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής «για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων» παρέδωσε χτες ο πρόεδρος της Διακομματικής Δ. Λιντζέρης στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο. Για άλλη μια φορά, η Διακομματική δε φείδεται σε ιδέες, προτάσεις και ευχολόγια, όμως η κατάσταση που βιώνουν οι κρατούμενοι δεν είναι μόνο δραματική, αλλά το χειρότερο, αντί να βελτιώνεται, χρόνο με το χρόνο επιδεινώνεται. Να θυμηθούμε και τις πολύ καλές προτάσεις που είχε διατυπώσει η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής το 1994 για τις φυλακές, χωρίς, ωστόσο, να γίνει απολύτως τίποτα.

Ετσι, για άλλη μια φορά προβάλλονται ιδέες και προτάσεις για τους φυλακισμένους, αλλά στην εποχή της πιο σκληρής λιτότητας και όταν δεν διατίθενται λεφτά για τη βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος, οι όποιες προθέσεις παραμένουν κενό γράμμα. Πάντως, στην έκθεση της Διακομματικής λείπουν οι προτάσεις για την πρόληψη του εγκλήματος, καθώς και οι δομές για την επανένταξη πρώην φυλακισμένων. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι επανέρχεται για συζήτηση το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που είχε προτείνει ο Χ. Καστανίδης ως υπουργός Δικαιοσύνης και λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που είχε συναντήσει, η πρόταση εκείνη είχε απορριφθεί. Τώρα, γίνεται λόγος για ομάδα ειδικών, η οποία θα εξετάσει τις επιπτώσεις από τυχόν υιοθέτηση του ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Χωριστό υπόμνημα στην ομάδα εργασίας της Διακομματικής για τις προτάσεις του ΚΚΕ είχε καταθέσει ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Γκιόκας, ως μέλος της 15μελούς Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ