Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση με αφορμή δηλώσεις ξενοδόχων

«Στην περίοδο που εξαπέλυσαν σφοδρή και χυδαία επίθεση κατά όλων των εργατικών κινητοποιήσεων, αλλά και απέναντι σε εμάς τους εργαζόμενους του τουρισμού για τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται για να προασπίσει τα δικά τους συμφέροντα οι ίδιοι παρουσιάζουν μεγαλύτερα κέρδη. Κέρδη που έχουν βγει με τον ιδρώτα το δικό μας, με την απλήρωτη δουλειά μας. Κέρδη βγαλμένα από την ίδια πολιτική που εμείς αντιπαλεύουμε».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής με αφορμή τις δηλώσεις των ξενοδόχων που κάνουν λόγο για αυξημένες πληρότητες τους καλοκαιρινούς μήνες του 2011 σε σχέση με τους αντίστοιχους του 2010.

Την ίδια στιγμή, σημειώνει το συνδικάτο, που τα κέρδη των ξενοδόχων αυξάνονται από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, τον ιδρώτα, την απλήρωτη δουλειά τους, οι ξενοδόχοι απολαμβάνουν: «Επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών - λεφτά του λαού, πληρώνουν ΦΠΑ 6,5% την ίδια στιγμή που η εργατική τάξη πληρώνει ΦΠΑ 23% για τα είδη βασικής ανάγκης, ελαστικές σχέσεις εργασίας - ωράρια λάστιχο - εργαζόμενους λάστιχο. Παρά τη νέα δέσμη μέτρων και τα χαράτσια που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός (έκτακτη εισφορά - τέλος ακίνητης περιουσίας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ), οι ξενοδόχοι και οι υπόλοιποι κεφαλαιοκράτες εξαιρούνται προκλητικά από αυτά στο όνομα της ανταγωνιστικότητας».

Και συνεχίζει: «Αυτά συνθέτουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυξάνουν την κερδοφορία τους και παρ' όλα αυτά συνεχίζουν ακάθεκτοι. Απαιτούν την κατάργηση των ΒΑΕ, πάγιο αίτημά τους εδώ και χρόνια, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΟΞ. Θέλουν να βγάλουν περισσότερα κέρδη στην πλάτη τη δική μας και των οικογενειών μας.

Καίγονται δήθεν για τον τουρισμό, μαζί με τον ΣΕΤΕ, αλλά ο μόνος τουρισμός που θέλουν είναι αυτός που αντέχει να πληρώσει η τσέπη της τάξης τους, τα παράσιτα που ζουν σε βάρος μας». Και το συνδικάτο καταλήγει «μία μόνο απάντηση μπορούμε να δώσουμε απέναντι στην πρόκλησή τους: Οργανωμένη πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εργοδότες τζιράρουν, οι εργαζόμενοι κλατάρουν (2021-10-02 00:00:00.0)
Απάντηση στις αξιώσεις των ξενοδόχων και στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση (2020-02-07 00:00:00.0)
Χάλασαν τη «φιέστα» των εργοδοτικών συνδικαλιστών για τον Τουρισμό (2017-04-05 00:00:00.0)
Η κρίση όχημα για «κινεζοποίηση» μισθών (2013-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ