Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απάντηση στις αξιώσεις των ξενοδόχων και στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση

Από τη χτεσινή αγωνιστική παρέμβαση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
Από τη χτεσινή αγωνιστική παρέμβαση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
Με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) απάντησε χτες το μεσημέρι το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, στις προκλητικές απαιτήσεις που προβάλλουν οι εργοδότες μπροστά στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία. Παράλληλα, καταδίκασαν την αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, στέλνοντας μήνυμα προετοιμασίας της απεργίας στις 18 Φλεβάρη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επιχειρησιακά σωματεία, ενώ το κλαδικό Συνδικάτο είχε προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Αντιπροσωπεία σωματείων έκανε παρέμβαση για τη ΣΣΕ σε εκπροσώπους της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής.

Συγκεκριμένα, οι ξενοδόχοι αξιώνουν μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων, 6ήμερο και «σπαστά» ωράρια, μισθούς «τριών ταχυτήτων» με «υποκατώτατο» στα 600 ευρώ για όσους δουλεύουν πρώτη φορά στα ξενοδοχεία.

«Πληρώσαμε την "κρίση" τους με μεγάλες μειώσεις μισθών, δεν θα θυσιαστούμε για να συνεχίσουν να θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας!», είναι η απάντηση του Συνδικάτου.

Οσο για το νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα, το Συνδικάτο επισημαίνει πως οι «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις που κυριαρχούν στον κλάδο, οδηγούν τους εργαζόμενους σε δυσκολία να κατοχυρώσουν βασικά δικαιώματα στην Υγεία, στην περίθαλψη, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη, στην προστασία της μητρότητας.

«Ολοι στην απεργία, όλοι στον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις που θα εξασφαλίζουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για συντάξιμες αποδοχές για αξιοπρεπή γεράματα και σύγχρονη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!», καταλήγει το Συνδικάτο και καλεί στην προετοιμασία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ