Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Νέα απεργία των εργαζομένων στη «Βαρβαρέσος»

Με νέα 24ωρη απεργία απάντησαν χτες οι εργαζόμενοι της «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα στην άρνηση της επιχείρησης να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα 2,5 μηνών που τους οφείλει, να ομαλοποιήσει τις πληρωμές και να υπογράψει ΣΣΕ.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στην απεργία σε όλες τις βάρδιες και στην περιφρούρησή της στην πύλη του εργοστασίου, κόντρα και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τους τρομοκρατήσει, επικαλούμενη μεταξύ άλλων τις προϋποθέσεις - περιορισμούς που θέτει ο τελευταίος απεργοκτόνος νόμος.

Το μεσημέρι πραγματοποίησαν νέα Γενική Συνέλευση, με βάση τα όσα προβλέπει το καταστατικό του σωματείου τους, και η πλειοψηφία των εργαζομένων εξουσιοδότησε το ΔΣ του σωματείου να αποφασίσει κλιμάκωση του αγώνα με νέες κινητοποιήσεις και απεργία για το Ασφαλιστικό στις 18/2.

Θυμίζουμε ότι οι 220 εργαζόμενοι της νηματουργίας «Βαρβαρέσος» είναι απλήρωτοι 2,5 μήνες, τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν οι μισθοί τους κατά 16%, πριν από 2 χρόνια περίπου για 9 μήνες ήταν σε εκ περιτροπής εργασία και είναι αντιμέτωποι με τον άθλιο διαχωρισμό σε «παλιούς» και «νέους» εργαζόμενους. Την ίδια ώρα βέβαια η επιχείρηση ξεκοκάλισε μπόλικο «ζεστό» χρήμα από κρατικά και ευρωενωσιακά προγράμματα για να κάνει επενδύσεις, παραμένει κερδοφόρα και με τις πλάτες και της τωρινής κυβέρνησης συνεχίζει να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι, εδώ και μήνες, με απόφαση Γενικής Συνέλευσης έχουν ζητήσει από την εργοδοσία να πληρώνει σταθερά κάθε 22 και 7 του μήνα, όπως προβλέπεται και από τον εσωτερικό κανονισμό της επιχείρησης, να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει τις απώλειες των προηγούμενων χρόνων και να καταργεί τον διαχωρισμό σε «παλιούς» και «νέους».

Τέλη Γενάρη συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ, όπου αποκαλύφθηκε ότι το υπουργείο Εργασίας ανέλαβε να παίξει... ρόλο «τροχονόμου» στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες σε βάρος των εργαζομένων της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ