Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεκινά αύριο το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

Κάλεσμα της ΔΑΣ για ένα γνήσιο εργατικό Συνέδριο, για τα προβλήματα και τους αγώνες των εργαζομένων

Ξεκινά αύριο Σάββατο και ολοκληρώνεται την Κυριακή το 31ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), στο ΣΕΦ (αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»), με τη ΔΑΣ να απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες του και τους αντιπροσώπους να πάρουν μαζικά μέρος στις εργασίες, ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση για το τι κίνημα χρειάζεται.

«Κανείς αντιπρόσωπος να μη λείψει από τις εργασίες του 31ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου. Με τη συμμετοχή μας να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνει ένα γνήσιο εργατικό Συνέδριο που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, για εργασία με σύγχρονα δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Που θα ασχοληθεί με την ενίσχυση των Συνδικάτων, αντιπαλεύοντας την παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας», σημειώνει η ΔΑΣ σε πρόσφατη ανακοίνωσή της.

Αναδεικνύοντας την ανάγκη ταξικού προσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος καλεί σε ενίσχυσή της, η οποία μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην κατεύθυνση αυτή.

Ορος γι' αυτό είναι οι εργαζόμενοι να πετάξουν από τις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος τους εργοδότες, να καταδικάσουν τη νοθεία και τον εκφυλισμό. Μια κατεύθυνση την οποία υπηρετεί η σημερινή πλειοψηφία στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου - ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ - οι οποίοι θέλουν ένα συνέδριο «fast track», χωρίς συζήτηση και αποφάσεις, ενώ προσπάθησαν να κόψουν αντιπροσώπους πραγματικούς εργαζόμενους και να επιβάλουν την παρουσία εργοδοτών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ