Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Δεκαοχτώ Φλεβάρη έχει απεργία, να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία» βροντοφώναξαν χτες οι διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, στις μαχητικές και μαζικές συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων που έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Ανατολικά) και στην πλατεία Ευόσμου (Δυτικά).

Στην Τούμπα συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι από τις ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Στην ομιλία του, ο Στράτος Κουρτζανίδης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου, ενώ υπογράμμισε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκεται στον πυρήνα της ζωής της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Τούμπας, που κατέληξε στο πάρκο του Αγ. Θεράποντα. Με τα πανό και τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι «Κυβέρνηση ΝΔ και εργοδοσία τσακίζουν τις ζωές μας, διαλύουν τα ταμεία», ενώ κάλεσαν «Δουλειά μέχρι τον τάφο, άθλια ζωή, κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχθεί».

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Ευόσμου μαχητικό «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι από όλες τις συνοικίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, από Κορδελιό, Συκιές, Νεάπολη, Πολίχνη, Σταυρούπολη κ.α. Διαμήνυσαν ότι «Δημόσια Ασφάλιση και καθολική, αυτή είναι η απάντηση η ταξική». Στη συγκέντρωση μίλησε η Νεκταρία Παπαδούλη, πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης. Κάλεσε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας, να μη λυπηθούν κόπο και προσπάθεια να ενημερώσουν, να πείσουν τον κόσμο να συμμετάσχει στην απεργία και στις συγκεντρώσεις, να βάλει επιτέλους μπροστά τις δικές του ανάγκες. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ευόσμου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα και στην Ξάνθη. Στην Κομοτηνή, το μεσημέρι, έγιναν μαζική εξόρμηση στην κεντρική πλατεία και παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας. Μαζικές εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους εργασίας, σχολές και καταστήματα πραγματοποιήθηκαν πρωί και απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και σε μια σειρά ακόμα από πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στα Γιάννενα, μήνυμα καταδίκης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου έστειλαν σωματεία και εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητικοί σύλλογοι, στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δημήτρης Καλύβας, πρόεδρος του Σωματείου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ιωαννίνων.

Στην Κρήτη, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκαν συγκέντρωση στο Ηράκλειο και μαζικές πικετοφορίες σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας, σε Αγρίνιο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Καλαμάτα, Πύργο, Κέρκυρα κ.α.


ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ