Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Μήνυμα ξεσηκωμού για την απεργία στις 18 Φλεβάρη για το Ασφαλιστικό

«Ασφάλιση για όλους και σταθερή εργασία, να πληρώσει τώρα η εργοδοσία», απαίτησαν με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Μήνυμα καταδίκης του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και ενίσχυσης της πάλης για αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική, καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργία στις 18 Φλεβάρη, έστειλαν οι συγκεντρώσεις που οργάνωσαν χτες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα σε 7 σημεία της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.

Πλέον, όλο το βάρος πέφτει στην προσπάθεια για την παραπέρα ενίσχυση του απεργιακού μετώπου, για να γίνει η επιτυχία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, για να φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα των εργατικών συνδικάτων, των οργανώσεων των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και των συνταξιούχων σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε εργατική - λαϊκή γειτονιά, να σημάνει παντού απεργιακός ξεσηκωμός για την Κοινωνική Ασφάλιση, για την απόσυρση του άθλιου νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση.

Στο κέντρο της Αθήνας

Στο κέντρο της Αθήνας, στη μία από τις 7 ταυτόχρονες κινητοποιήσεις που έγιναν χτες το απόγευμα σε όλη την Αττική, σωματεία και εργαζόμενοι, συνταξιουχικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι, αυτοαπασχολούμενοι, μαζικοί φορείς, πραγματοποίησαν μαζική και μαχητική συγκέντρωση στα Προπύλαια.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών.

Αμέσως μετά, πίσω από τα πανό των σωματείων, με σημαίες και πικέτες οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.

«Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, φέρνουν νέο νόμο - λαιμητόμο», κατήγγειλαν και με τα συνθήματά τους απαίτησαν «Ασφάλιση για όλους και σταθερή εργασία, να πληρώσει τώρα η εργοδοσία».

Η πορεία ακολούθησε την οδό Ερμού στο Μοναστηράκι, ενημερώνοντας για τα σχέδια νέου χτυπήματος στην Ασφάλιση, αποκαλύπτοντας τα ψέματα της κυβέρνησης, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις των σωματείων.

«Ούτε ρίσκο, ούτε λοταρία δεν θα παραδώσουμε στον τζόγο τα Ταμεία» ξεκαθάρισαν και κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και να στείλουν μήνυμα πως «Ασφάλιση, Υγεία, σύνταξη, δουλειά, δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά».

Ανάμεσα στα σωματεία, με το δικό του πανό διαδήλωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής μέλη του ΠΓ.

Στον Πειραιά και τις υπόλοιπες συγκεντρώσεις στην Αττική
  • Με κεντρικό σύνθημα «Απεργιακός ξεσηκωμός! Ολοι στον αγώνα, όλοι στους δρόμους», οι εργαζόμενοι και τα σωματεία του Πειραιά έδειξαν χτες από την πλατεία Κοραή όπου αρχικά συγκεντρώθηκαν, την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με την απεργία στις 18 Φλεβάρη. «Αγωνιζόμαστε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας», τόνισε στην κεντρική ομιλία ο Νάσος Γεροπαναγιώτης, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, καλώντας τους συγκεντρωμένους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας. Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους της ΟΓΕ η Μαργαρίτα Ρεΐση και ο Βασίλης Γκιτάκος από την ΔΑΣ ΟΤΑ. Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.
  • ΕΛΕΥΣΙΝΑ
    ΕΛΕΥΣΙΝΑ
    Στο Περιστέρι, στη συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι και πλήθος φορέων της Δυτικής Αθήνας. Με συνθήματα στα πανό όπως «Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους» και «Το λεπίδι για το Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου - Βρούτση πετσοκόβει συντάξεις - επιδόματα - θεραπείες» εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης - κεφαλαίου. Ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, τόνισε στην ομιλία του: «Η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει το παιχνίδι της εξαπάτησης, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι. Αλλωστε δεν πρωτοτυπεί. Δεν υπήρξε καμία κυβέρνηση που να παρουσίασε μια νομοθετική παρέμβαση στο Ασφαλιστικό λέγοντας ότι θα μειωθούν παροχές, συντάξεις κ.λπ. Αντίθετα, μιλούσαν για τη βελτίωσή τους. Ομως η ζωή επιβεβαιώνει ακριβώς τα αντίθετα: Οι εργαζόμενοι να μετρούν απώλειες και το κεφάλαιο να παίρνει το ένα πίσω από τ' άλλο προνόμια, για να εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες κερδοφορίας». Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Δημήτρης Σωτηριάδης, πρόεδρος της Ενωσης ΕΒΕ Περιστερίου, και ο Δημήτρης Βαρελάς, πρόεδρος του Παραρτήματος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Περιστερίου.
  • Στη Νέα Ιωνία, μήνυμα καταδίκης του νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση έστειλαν από την πλατεία Σημηριώτη και την πορεία που ακολούθησε εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς από τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Δασκαλάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, ο οποίος υπογράμμισε πως σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές, τεχνολογικές, παραγωγικές προϋποθέσεις, οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν διευρυμένο χρόνο συνταξιοδότησης, να εργάζονται λιγότερες ώρες και να έχουν υψηλού επιπέδου δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, καθώς και η Ντ. Λιάκου, εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», η οποία μεταξύ άλλων ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα για το δικαίωμα και το ύψος της σύνταξης που αντιμετωπίζουν ομάδες εργαζομένων που υποαπασχολούνται για χρόνια, όπως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ
    Στην Καλλιθέα, στην πλατεία Δαβάκη συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς την νότιας Αθήνας. Στην ομιλία του, ο Παύλος Αλεξανδράκης, γγ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε τον υπουργό Εργασίας για τη χτεσινή χρυσαυγίτικης κοπής επίθεση που έκανε στο ταξικό κίνημα. Χαιρετισμό απηύθυνε η Αθηνά Λαζαρίδη, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ, καταγγέλλοντας το χτύπημα που φέρνει ο νόμος της κυβέρνησης στο δικαίωμα της μητρότητας. Ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, αναφέρθηκε στην πλήρη γύμνια του συστήματος Υγείας, με τις σοβαρές ελλείψεις που φάνηκαν και στην περίπτωση του Παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων, ενώ ο Γιάννης Κάτσης, από τον Σύλλογο Γονέων του ΚΕΑΤ, υπογράμμισε ότι το νέο Ασφαλιστικό θα στείλει τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες στον Καιάδα.
  • Στην Ανατολική Αττική, μαζικό «παρών» στην κινητοποίηση στο Γέρακα, παρά το τσουχτερό κρύο, έδωσαν εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ και Συλλόγων συνταξιούχων της περιοχής των Μεσογείων - Λαυρεωτικής. Ο Μάης Μέντης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη της απεργίας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Παναγιώτης Τσιχλής από το Σωματείο Συνταξιούχων Αγ. Παρασκευής και πέριξ δήμων και η Νατάσσα Καμπέλη από την ΟΓΕ.
  • ΕΡΜΟΥ
    ΕΡΜΟΥ
    Στη Δυτική Αττική, με δυναμική πορεία στους δρόμους της Ελευσίνας ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο συνδικάτων και φορέων που ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Βεργάκης, εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δυτικής Αττικής «Κ. Βάρναλης», ενώ στη σημασία της επικείμενης απεργίας στάθηκε στην ομιλία του ο Νίκος Μαΐλης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.


ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ