Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ
Κινητοποίηση στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΔ

Κινητοποίηση στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΔ στον Αλιμο, με συμβολική κατάληψη του κτιρίου, έκανε χτες το Συντονιστικό Αγώνα των εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22 - 29 ετών. Οι εργαζόμενοι μέσω του Ειδικού Προγράμματος δουλεύουν σε υπουργεία και άλλους δημόσιους φορείς, καλύπτοντας ένα μέρος από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, και αντιμετωπίζουν το διάστημα που διανύουμε τις απολύσεις οι οποίες, με τη λήξη του προγράμματος, τους γυρίζουν και πάλι στην ανεργία.

«Οι καθυστερήσεις στις συντάξεις, στην έκδοση εφάπαξ, αδειών από υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ, η κακή λειτουργία συνολικά του τομέα της δημόσιας Υγείας, των υπόλοιπων υπουργείων και δημόσιων φορέων, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη προσωπικού, που έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες άλλα προβλήματα», σημειώνει το Συντονιστικό σε ανακοίνωσή του. Διεκδικεί την ανανέωση όλων των συμβάσεων και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν «ενάντια στις απολύσεις, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Αύριο Σάββατο οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε συνέλευση, στις 12.30 μ.μ., στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, 3ος όροφος), για να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ