Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με απεργία διεκδικούμε να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση

Αποσπάσματα από την ομιλία στη συγκέντρωση στα Προπύλαια

«Καταδικάζουμε το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ, που ιδιωτικοποιεί την Ασφάλιση. Παλεύουμε για δωρεάν και δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Για υψηλές παροχές Υγείας - Πρόνοιας», τόνισε ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια, μεταφέροντας το μήνυμα χιλιάδων διαδηλωτών σε έξι ακόμα σημεία της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας.

«Τα σημερινά συλλαλητήρια είναι ακόμα ένας κρίκος στον αγώνα», πρόσθεσε και υπογράμμισε πως «μέσα από συγκεντρώσεις, ενημερώσεις σε χώρους δουλειάς, Γενικές Συνελεύσεις σωματείων σε όλη τη χώρα,οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα αποφασίζουμε ότι πρέπει να πάει ένα βήμα παραπέρα», κλιμακώνοντας με απεργία στις 18 Φλεβάρη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και απαιτώντας «να αποσυρθεί τώρα ο νόμος-λαιμητόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση!».

Σχολιάζοντας την προπαγάνδα της κυβέρνησης που αναπαράγεται νυχθημερόν στα μέσα ενημέρωσης, για τις «αυξήσεις» στις συντάξεις και τη «διόρθωση αδικιών», επισήμανε ότι συνοδεύεται από «θάψιμο» της δραστηριότητας των σωματείων, των παρεμβάσεων εργαζομένων και συνταξιούχων, του απεργιακού αγώνα που δίνουν γύρω από το ίδιο μέτωπο οι εργαζόμενοι στη Γαλλία.

«Ξεπερνώντας τα μεγάλα λόγια διαφόρων υπουργών, βουλευτών και "ειδικών" επί του Ασφαλιστικού και κοιτώντας στα συγκεκριμένα στοιχεία, πέφτουν οι ψεύτικοι μανδύες και μένει πεισματάρα η αλήθεια», σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Η ΝΔ δεν φέρνει νέο νόμο. Εφαρμόζει κατά γράμμα τον νόμο Κατρούγκαλου, αφού η αρχιτεκτονική του παραμένει απαράλλακτη. Απλά κάνει κάποιες προσθήκες για να τον θωρακίσει και για να ξεπεράσει τα νομικά κενά. Αυτός ο νόμος αποτέλεσε έως και σήμερα την κορύφωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, καθώς ενσωμάτωσε όλες τις ανατροπές σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Δικαίως ονομάζεται λοιπόν από τους εργαζόμενους νόμος Βρούτση - Κατρούγκαλου».

Μήνυμα καταδίκης και του άθλιου ρόλου των εργατοπατέρων

Ο Κ. Δράκος στάθηκε ιδιαίτερα στον άθλιο ρόλο που έχει αναλάβει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, όπως αποτυπώνεται στην προχτεσινή της ανακοίνωση, την οποία χαρακτήρισε «μνημείο απεργοσπασίας»: «Η ανακοίνωση λέει ότι "γίνεται πολύ κακό για τίποτα", μιλάει για "ελαφρές βελτιώσεις" σε όσα ισχύουν σήμερα, χωρίς να βγάζουν άχνα για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων. Στο διά ταύτα της επιχείρησης χτυπήματος της απεργίας, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ καταλήγει ότι "δεν πρόκειται να εντάξει την αντίδρασή της στις προωθούμενες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, σε κανέναν κομματικό σχεδιασμό καμίας παράταξης. Διατηρώντας την αυτονομία της επιδιώκει εξαντλητικό, σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο για τη διασφάλιση ενός ασφαλιστικού συστήματος που θα εγγυάται τις παρούσες και τις επόμενες γενιές..."! Απεργοσπασία και "διάλογος" μέχρι τελικής πτώσης, με τους εργατοπατέρες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να μην κρατούν πια ούτε τα προσχήματα...».

Το περιεχόμενο της πρόσφατης ανακοίνωσης και η παρατεταμένη σιωπή της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ όσον αφορά το Ασφαλιστικό είναι, όπως εξήγησε, αποτέλεσμα του ρόλου που έχουν αναλάβει: «Αποτελούν το "λαγό" στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό, ζητάνε τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, έχουν ανοιχτά πάρε - δώσε και ανταλλάγματα. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, εμφανίζονται όχι απλά ως ένας βαθύς απεργοσπαστικός μηχανισμός, αλλά ως μια σφραγίδα που τάχα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και επιδιώκει να περάσει γύψο στις εργατικές διεκδικήσεις, να κυριαρχήσει η αφωνία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, να συμβάλει, πλάι στην κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της, στη σιγή νεκροταφείου».

Με όλες μας τις δυνάμεις για την απεργία στις 18 Φλεβάρη

«Οι εργαζόμενοι ήδη έχουν ξεπεράσει τη γραφειοκρατική ομάδα της ΓΣΕΕ», σημείωσε, καθώς «παρά τις απειλές και την υπονομευτική προσπάθεια που κάνει, τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα αλλά και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει απεργία για τις 18 Φλεβάρη και θα διαδηλώνουν έξω από τα υπουργεία, τη Βουλή και τις εργοδοτικές ενώσεις για να αποσυρθεί ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση, που παραδίδει την Ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της Υγείας, που μετατρέπει την Ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε τζόγο και ατομικό ρίσκο».

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Κ. Δράκος κάλεσε συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενους τις μέρες μέχρι την απεργία να οργανώσουν πλατύ άνοιγμα ενημέρωσης για το νομοσχέδιο και συμμετοχής στην απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς, με ανακοινώσεις, Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες, συζητήσεις. «Με το κεφάλι ψηλά, με το δίκιο στο πλευρό μας, οργανώνουμε τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση! Στις 18 Φλεβάρη απεργούμε!», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ολοκληρώνεται το εγχείρημα...» (2020-02-28 00:00:00.0)
Χαιρετίζει τους απεργούς στο Θέαμα - Ακρόαμα (2020-02-20 00:00:00.0)
Κατάπτυστη απεργοσπαστική ανακοίνωση... βγαλμένη από τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας! (2020-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ