Κυριακή 9 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το μέγεθος της κλοπής

Ο διπλανός πίνακας είναι αποκαλυπτικός του... μαχαιριού που πέφτει στους μισθούς των εργαζόμενων στο Δημόσιο.

Το παράδειγμα που χρησιμοποιείται ως βάση είναι ενός εργαζόμενου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που υπηρετεί 17 χρόνια.

  • Στις στήλες υπό τον τίτλο: «Τι ισχύει σήμερα» είναι οι μεικτές αποδοχές που παίρνει σήμερα ο εργαζόμενος και οι οποίες διαφέρουν από υπουργείο σε υπουργείο. Τα σχετικά στοιχεία υπάρχουν σε μελέτη της ICAP που διενεργήθηκε το Φεβρουάριο του 2011 για τις μισθολογικές εξελίξεις στο Δημόσιο και η οποία της ανατέθηκε από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Για τον υπολογισμό των καθαρών αποδοχών αφαιρέθηκαν από τις μεικτές αποδοχές 23,5% που αφορούσαν ασφαλιστικές κρατήσεις και τα ποσά του φόρου εισοδήματος, μοιρασμένο στους 12 μισθούς του έτους.
  • Στις στήλες υπό τον τίτλο «Τι προβλέπει το νέο μισθολόγιο» παρουσιάζονται κατ' αρχήν τα 1.339 ευρώ που στο εξής θα είναι ο μεικτός μισθός για όλους τους εργαζόμενους, όλων των υπουργείων αυτής της κατηγορίας. Για να βρούμε τις καθαρές αποδοχές αφαιρούμε τις ασφαλιστικές εισφορές που τώρα είναι 25,5% (δηλαδή, 341 ευρώ), το φόρο εισοδήματος που αναλογεί στο μήνα (73 ευρώ) και το χαράτσι «εισφορά αλληλεγγύης» (10,81 ευρώ) σε μηνιαία βάση.
  • Στις τελευταίες δύο στήλες αποκαλύπτεται η κατακόρυφη δραματική μείωση των μισθών που σε ποσοστά φθάνει και το 51%. Και βέβαια για άλλη μια φορά πρέπει να τονίσουμε ότι αυτοί οι μισθοί ισχύουν εφόσον υπάρξει βαθμολογική εξέλιξη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ