Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρόσκληση και προς το γαλλικό κεφάλαιο

Υποσχέσεις για ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, πληθώρα ιδιωτικοποιήσεων και δημιουργία υποδομών με δημόσιο χρήμα μοίρασε η κυβέρνηση στους Γάλλους επιχειρηματίες, ζητώντας τη σύναψη μιας συμφωνίας, ανάλογης με αυτή που υπογράφτηκε με το γερμανικό κεφάλαιο. Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου στο Παρίσι, με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες, ο υπουργός Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, επιχείρησε να θέσει τις βάσεις μιας «συνεργασίας» πάνω στην προοπτική υπερκερδοφορίας του γαλλικού κεφαλαίου. Χαρακτήρισε τη Γαλλία «στρατηγικό εταίρο» στη «Συμμαχία για την Ανάπτυξη» και κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Θεωρώντας ότι η «ριζική αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» είναι μία από τις προϋποθέσεις για τη «βιώσιμη έξοδο» της χώρας από την κρίση, ο υπουργός Ανάπτυξης υπερασπίστηκε ουσιαστικά μια ψευδεπίγραφη αναπτυξιακή πολιτική, που αρχίζει και τελειώνει στην εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου, με όρους υποτέλειας και εξαθλίωσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στην τοποθέτησή του συμπεριέλαβε ωστόσο και το «παράπονο» της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι «η αναβλητικότητα αποφάσεων στην ΕΕ σκοτώνει την πραγματική οικονομία», την ίδια στιγμή που τα μέτρα τρόικας - κυβέρνησης συνιστούν κατεξοχήν υφεσιακό παράγοντα.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά γοργά στις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και αεροδρομίων, στην ανάπτυξη πολλαπλών υποδομών και υδατοδρομίων, των φυσικών ιαματικών πόρων και στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Στη βάση αυτή ζήτησε κι αυτός να γίνουν γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ ανακοίνωσε ότι οι πρώτες προκηρύξεις για όλα αυτά θα γίνουν από το πρώτο εξάμηνο του 2012.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ