Τρίτη 18 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συμπαγές αντιλαϊκό μέτωπο με την κυβέρνηση

Με την ίδια φρασεολογία των τριών υπουργών επιτίθεται στο κίνημα και τις κατακτήσεις του

Το ιδεολόγημα της δήθεν «αναποτελεσματικής» κυβέρνησης φέρνει στην πρώτη γραμμή η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να κλιμακώσει τις πιέσεις για την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων του πολυνομοσχεδίου. Παράλληλα συμπλέει με τον «πόλεμο ενάντια στις συντεχνίες», συγκροτώντας συμπαγές μέτωπο με την κυβέρνηση με στόχο την εξόντωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Μήνυμα συναίνεσης στην εφαρμοζόμενη πολιτική αναμένεται να βγει και από τη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα ο Α. Σαμαράς με τον πρωθυπουργό, με τον εκπρόσωπο Τύπου πάντως να αποκλείει έμμεσα το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου προσπάθησε χτες να εμφανίσει αποκλειστικά ως εσωτερική υπόθεση του ΠΑΣΟΚ και εξέλιξη που εντάσσεται στη μάχη διαδοχής το άρθρο των τριών υπουργών, ακριβώς για να θολώσει τα νερά και να αποκρύψει την απόλυτη συμφωνία επί της ουσίας. «Η συνέντευξη Παπανδρέου και το μανιφέστο των τριών υπουργών του απευθύνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και όχι στην κοινωνία», αποφάνθηκε ο Γ. Μιχελάκης. Ωστόσο, με την ίδια ακριβώς φρασεολογία η ΝΔ επιτίθεται στο κίνημα και τις κατακτήσεις του.

Μετά τη σφοδρή επίθεση «κατά των συντεχνιών», που είχε εξαπολύσει την περασμένη βδομάδα ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, τη σκυτάλη πήρε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος, που ευλόγησε τη χρήση απεργοσπαστικών μηχανισμών και αστυνομικής βίας κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων. «Αναμφίβολα δικαίωμα ιερό η απεργία, εξίσου όμως ιερό και το δικαίωμα στην εργασία», τόνισε σε άρθρο του στην κυριακάτικη «Καθημερινή» και, προκειμένου να μην αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, συμπλήρωσε με νόημα: «Γιατί θα πρέπει να στερούν τη δυνατότητα της εργασίας σε όσους το επιθυμούν εκείνοι που αποφασίζουν να καταλάβουν υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες;».

«Πράσινο φως» στην καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ έδωσε ουσιαστικά ο Γ. Μιχελάκης, επικρίνοντας την κυβέρνηση γιατί «σηκώνει τα χέρια μπροστά σ' ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες και έχει εξελιχθεί πλέον σε σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία». Πιο ξεκάθαρος, ως συνήθως, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «πρέπει να δημιουργηθεί ένα διακομματικό μέτωπο των αστικών κομμάτων σ' αυτή τη χώρα, θα πρέπει να είναι απέναντι σ' αυτές τις πρακτικές» (σ.σ. των «συντεχνιών»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ