Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φοροεπιδρομή ενάντια στο λαό...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ με το τι θα περιέχει το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ...άλλο τίποτε. Αυξήσεις των τεκμηρίων διαβίωσης, κατάργηση του αφορολόγητου, φορολόγηση των καταθέσεων, αύξηση της έκτακτης εισφοράς, βιβλία εσόδων - εξόδων για όλους...

Σχεδόν κάθε πιθανό σενάριο έχουμε ακούσει, και φαίνεται ότι είναι ...παραγωγικότατοι οι εγκέφαλοι και τα επιτελεία του υπουργείου όταν πρόκειται να φορολογήσουν τον κοσμάκη.

Το πόσα από αυτά θα εφαρμοστούν παραμένει άγνωστο, αν και ίσως να ισχύσουν και όλα μαζί αφού γενικά η πρόθεσή τους είναι να ...μας κυκλώσουν από παντού και να βγάλουν «από τη μύγα ξίγκι».

Μπορούμε, πάντως, να σας διαβεβαιώσουμε ότι ανάμεσα στα σχέδια που εξυφαίνονται δεν υπάρχει ούτε ...μισή αράδα για τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου. Το αντίθετο μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε και μειωμένους συντελεστές.

Με δεδομένο μάλιστα ότι στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες θεωρείται δεδομένη η ανάγκη αύξησης των κρατικών εσόδων ...καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό.

Κατά τα άλλα, «ετοιμάζονται να μας απαλλάξουν από το χρέος», όπως υποστηρίζουν τα παπαγαλάκια των Μέσων Ενημέρωσης.

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Ιδιωτικές τράπεζες διαφημίζουν χορηγήσεις δανείων προκειμένου να αποπληρωθεί η ...Εφορία! Τις ακούς και τις βλέπεις παντού, σε ραδιόφωνα και εφημερίδες.

Ετσι για να έχει ο κόσμος να διαλέξει: Την ανέχεια ή την υπερχρέωση (που, επίσης, θα οδηγήσει σε ανέχεια). Με απλά λόγια, έχουν πέσει ...σαν τα κοράκια για να αρπάξουν ό,τι μπορούν. Από τη μια το κράτος, από την άλλη οι ιδιώτες.

Οχι πως τα χρήματα της φορολογίας δε θα καταλήξουν πάλι στις τράπεζες και τους μεγαλο-πελάτες τους. Απλά, ορισμένες από αυτές προσπαθούν να τα «κονομήσουν» πιο γρήγορα και χωρίς πολλούς μεσάζοντες.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ