Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
Για... τις στολές στην παρέλαση

Διαμαρτυρήθηκε η διευθύντρια του Γυμνασίου Αλοννήσου για δημοσίευμα του χτεσινού «Ριζοσπάστη» σχετικά με την άρνηση μαθητών του σχολείου, να πληρώσουν οι γονείς από την τσέπη τους την αγορά των στολών που θα φορέσουν στην αυριανή παρέλαση. Οχι για να διαψεύσει το γεγονός, αλλά για να πει ότι... οι στολές κοστίζουν πολύ λιγότερο από το ποσό που αναφέρθηκε στο δημοσίευμα.

Βεβαίως, η ουσία δεν αλλάζει καθώς παραμένει το ζήτημα ότι, σε μια περίοδο που η πολιτική της κυβέρνησης έχει «καταφάει» το λαϊκό εισόδημα, τα αντιλαϊκά χαράτσια «πέφτουν βροχή» και η εμπορευματοποίηση της Παιδείας απλώνεται παντού, ζητείται από τις οικογένειες των μαθητών να πληρώσουν για κάτι που δε θα έπρεπε. Δεν αλλάζει ούτε και με την επισήμανση της διευθύντριας ότι όποια παιδιά δεν μπορούν να αγοράσουν τις στολές μπορούν να ζητήσουν «βοήθεια» από τη Διεύθυνση και αυτή θα επιληφθεί του θέματος.

Οι μαθητές δεν είναι ζήτουλες και στέλνουν μήνυμα αγωνιστικής αξιοπρέπειας, «δηλώνοντας» ότι η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα που παζαρεύεται, αλλά δικαίωμα που αφαιρείται και με αγώνες κατακτιέται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ