Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Παραπέρα υποβάθμιση και κλείσιμο ελληνικών σχολείων

Ολοκληρώθηκε χτες η συζήτηση του νομοθετήματος στη Βουλή

Με τη συζήτηση και ψήφιση των άρθρων του από την κυβερνητική πλειοψηφία ολοκληρώθηκε, χτες, στη Βουλή, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ομογενειακή εκπαίδευση. Κατηγορηματικά αντίθετο ήταν το ΚΚΕ, με τον βουλευτή του Γιάννη Ζιώγα να καταψηφίζει μιλώντας για υποβάθμιση των σπουδών των Ελλήνων μεταναστών.

Ο Γ. Ζιώγας ξεκαθάρισε ότι «καταψηφίζουμε το σχέδιο νόμου, αφού το αντιδραστικό του περιεχόμενο τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας των μεταναστών». Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του νομοθετήματος σχολίασε αναφορικά με τα κύρια σημεία του ότι στα «Κέντρα - Λόγος» που θεσμοθετεί «μπορούν να έχουν άμεση εμπλοκή φορείς μη ενταγμένοι στο εκπαιδευτικό σύστημα», προσθέτοντας παράλληλα ότι με τον «εξορθολογισμό» που προβλέπεται «θα κλείσουν υποβαθμισμένα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού». Ειδικά για το θέμα των συγχωνεύσεων τόνισε πως «υπάρχει μία πολύ μεγάλη αρνητική εμπειρία στη χώρα μας, διότι δυστυχώς και στο θέμα αυτό έχουμε προηγηθεί, γι' αυτό και είμαστε αντίθετοι κι όχι μόνο αντίθετοι, αλλά και το αντιπαλεύουμε. Εμείς, με την αφορμή αυτή, ως Κόμμα, συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες της ομογένειας να μην κλείσουν σχολεία».

Από την πλευρά της κυβέρνησης η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, υποστήριξε ότι με νομοσχέδια σαν και αυτό «μπορούν να ανοίξουν προοπτικές, που μπορούν να εξορθολογιστούν δαπάνες, που μπορούν να βάλουν στο ύψος που της αξίζει την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, αλλά και την ίδια την ομογένεια». Ασφαιρη κριτική ασκήθηκε από την πλευρά της ΝΔ, με τον εισηγητή της, Σπ. Ταλιαδούρο, να υποστηρίζει ότι «για να υπάρξει ομαλή μετάβαση θα πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά το νέο καθεστώς μέσα σε μια επαρκή μεταβατική περίοδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ