Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νέα πρόβα εμπλοκής ιδιωτών στην καθαριότητα

Καταγγελία της ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης

Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης πως αν εμπλακούν ιδιωτικές εταιρίες στην αποκομιδή των απορριμμάτων αυτό θα γίνει μόνο μετά από συνεννόηση με το σύλλογο εργαζομένων και μόνο με προσωπικό του δήμου, από την Παρασκευή, η εταιρεία «ΔΙΑΣ» πραγματοποιεί αποκομιδή με δικά της απορριμματοφόρα και δικό της προσωπικό.

Για άλλη μια φορά η διοίκηση του δήμου, με πρόσχημα τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους, αναθέτει κομμάτι της καθαριότητας στους ιδιώτες. Την ίδια ώρα δεν προμηθεύεται ανταλλακτικά ώστε τα συνεργεία του δήμου να επιδιορθώσουν τα απορριμματοφόρα που κάθονται παροπλισμένα εδώ και μήνες.

Με ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» σημειώνει:

«Κανέναν δεν μπορεί να πείσει πλέον η διοίκηση Μπουτάρη ότι δεν συνεχίζει την ίδια πολιτική της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου για την απαξίωση και διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας. Αλλωστε η στάση της διοίκησης εντάσσεται στο γενικότερο κυβερνητικό σχεδιασμό που ομολογήθηκε από υπουργούς της κυβέρνησης τις ημέρες της απεργίας των εργαζομένων και έχει να κάνει με την παράδοση στους ιδιώτες του χρυσοφόρου τομέα γι' αυτούς των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων. Με τον τελευταίο νόμο για τις εφεδρείες - απολύσεις θέλουν να τελειώνουν με το εναπομείναν μόνιμο προσωπικό, αφού πρώτος στόχος τους είναι η απόλυση των εργατοτεχνιτών των δήμων (ΥΕ, ΔΕ κατηγορίες). Νόμο που η διοίκηση Μπουτάρη έκανε ξεκάθαρο ότι θα εφαρμόσει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, αξιοποιώντας την εμπειρία των πολυήμερων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, να δώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά και μαζικά τη μάχη ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου και όσων στηρίζουν ή συναινούν σ' αυτήν την πολιτική. Να συστρατευθούν με τη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ, να παλέψουν για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο εργατικό κίνημα υπέρ των ταξικών δυνάμεων. Ο αγώνας από εδώ και εμπρός θα είναι ακόμα πιο σκληρός. Να καταργήσουμε με τη δράση μας στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους και αποφάσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ