Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Μόνο ρύζι και χυμοί για τα βρέφη και τα νήπια!

Από παλιότερη κινητοποίηση για τους παιδικούς σταθμούς
Από παλιότερη κινητοποίηση για τους παιδικούς σταθμούς
Τέλος το φαγητό από σήμερα για τα παιδιά στους 4 παιδικούς σταθμούς του Περάματος, καθώς το μόνο που έχει μείνει στις αποθήκες τους είναι ρύζι και χυμοί, ενώ σε λίγες μέρες θα είναι αδύνατη και η παραμονή των παιδιών στους σταθμούς, αφού εξαντλούνται όλα τα είδη σχετικά με την υγιεινή και την καθαριότητα. Από τις 26 Οκτώβρη η διευθύντρια των παιδικών σταθμών έχει προειδοποιήσει με σχετικό της έγγραφο το Δήμο του Περάματος για τη δραματική αυτή εξέλιξη, χωρίς μέχρι και χτες να είχε ληφθεί το παραμικρό μέτρο και όχι μόνο αυτό.

Στις 27 Οκτώβρη δηλαδή ακριβώς την επόμενη μέρα από το έγγραφο της διευθύντριας, έγινε δυναμική παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος στο Δήμο, όπου ο δήμαρχος Π. Ζουμπούλης (εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ) είχε δεσμευτεί ότι την ίδια μέρα θα δίνονταν 10.000 ευρώ για την τροφοδοσία των παιδικών σταθμών, προκειμένου να λυθεί πρόσκαιρα το πρόβλημα, δέσμευση που αποδείχτηκε απροκάλυπτος εμπαιγμός απέναντι στις εργατικές λαϊκές οικογένειες του Περάματος! Γεγονός που αποδεικνύει ανάγλυφα ότι η Τοπική Διοίκηση είναι ξεκάθαρα φορέας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της στάσης πληρωμών που ήδη βιώνουν οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δαπάνες.

Σήμερα το πρωί, θα γίνει συνάντηση της Λαϊκής Επιτροπής με τις εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς για την οργάνωση της δράσης μαζί με τους γονείς και την κοινή παρέμβαση στο Δήμο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χτες στο «Ρ» η διευθύντρια των παιδικών σταθμών για να εξασφαλιστεί χτες το φαγητό στα παιδιά, εργαζόμενες αναγκάστηκαν να φέρουν υλικά από τα σπίτια τους, ενώ φρούτα έχουν να φάνε τα παιδιά για βδομάδες! «Για σήμερα φαγητό δεν υπάρχει και οι γονείς θα ειδοποιηθούν να παραλάβουν τα παιδιά τους νωρίς προκειμένου να μη μείνουν νηστικά». Το μόνο που θα τους προσφερθεί είναι γάλα και ψωμί. Επιπλέον, το πετρέλαιο επαρκεί για 2 με 3 μέρες ακόμα, όπως και τα απορρυπαντικά και συνολικά τα ήδη για την υγιεινή και την καθαριότητα.

Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί το λαό του Περάματος να μην επιτρέψει το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, τον υποσιτισμό των παιδιών, να απαιτήσει την κατάργηση των τροφείων. Δίνει το σύνθημα του αγωνιστικού ξεσηκωμού για την οργάνωσης της πάλης, την ανατροπή αυτής της πολιτικής του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ