Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΦΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ
Εγκαταλείπονται οι έρευνες για επιζώντες

Στους 601 οι καταμετρημένοι νεκροί

ΒΑΝ - ΑΓΚΥΡΑ.--

Μηδενίζονται πλέον οι πιθανότητες εξεύρεσης επιζώντων μία βδομάδα μετά το φονικό σεισμό 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην επαρχία Βαν της Τουρκίας. Μέχρι στιγμής 601 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα ερείπια των πόλεων Ερτζίζ και Βαν που χτυπήθηκαν χειρότερα από τον Εγκέλαδο, ενώ δεκάδες είναι και τα γύρω χωριά που υπέστησαν τις συνέπειες του φονικού σεισμού. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 4.150, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, θαμμένοι στα ερείπια, γεγονός που ενισχύει το ενδεχόμενο ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί δραματικά και τελικά να μην είναι ποτέ δυνατό να υπολογιστεί ακριβώς. Οι σωστικές ομάδες ανακοίνωσαν την Κυριακή τη λήξη των επιχειρήσεων, ενώ αναλαμβάνουν δράση οι μπουλντόζες, για τον καθαρισμό των ερειπίων, με δεδομένο τον κίνδυνο διάδοσης ασθενειών. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χρηματική βοήθεια για τους πληγέντες, με τη συμμετοχή της ΕΕ, ωστόσο οι πληγέντες εξακολουθούν να καταγγέλλουν διακρίσεις στη διανομή βοήθειας.

Περισσότερα από 2.600 κτίσματα, στην πλειοψηφία τους σπίτια έχουν καταρρεύσει, ενώ δεκάδες χιλιάδες κτίρια έχουν υποστεί σημαντικότατες ζημιές, με αποτέλεσμα να μην είναι κατοικήσιμα.

Οι κακοτεχνίες όχι μόνο στο Βαν, αλλά σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια και το καθεστώς παρανομίας που επικρατεί δεν επιτρέπουν να ακολουθούνται ούτε στο ελάχιστο οι κανόνες αντισεισμικής προστασίας με ευθύνη των αρχών και των αστικών κυβερνήσεων και τραγικά αποτελέσματα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν θύματα φτωχά λαϊκά στρώματα, που πληρώνουν με αίμα ακόμα και τις φυσικές καταστροφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ