Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ - ΚΕΝΥΑ
Αμαχοι τα θύματα αεροπορικής επιδρομής

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ.--

Δύο βδομάδες μετά την έναρξη της επέμβασης του κενυατικού στρατού στη Σομαλία (με τη συνδρομή Αμερικάνων και Γάλλων ιμπεριαλιστών) κατά των ισλαμιστών, αεροπορική επιδρομή κενυατικών τζετ στη νότια σομαλική πόλη Τζιλίμπ είχε προχτές ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον πέντε και τον τραυματισμό άλλων 45 ατόμων (τα περισσότερα παιδάκια).

Οι Κενυάτες είπαν πως χτύπησαν βάση ισλαμιστών της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» εξηγώντας ότι οι τελευταίοι χρησιμοποίησαν τους αμάχους σαν «ανθρώπινη ασπίδα». Οι ισλαμιστές πάντως κατηγόρησαν τις ένοπλες δυνάμεις της Κένυας ως υπεύθυνες για το αιματοκύλισμα και συνέχισαν να χρησιμοποιούν τα τρόφιμα σαν δόλωμα επιχειρώντας να στρατολογήσουν Σομαλούς άμαχους «κατά των Χριστιανών απίστων που πραγματοποιούν επέμβαση»...

Το ίδιο 24ωρο οι αμερικανικές αρχές ερευνούσαν την ανακοίνωση των ισλαμιστών της «Αλ Σαμπάμπ» πως το περασμένο Σάββατο ένας 22χρονος Αμερικανο-σομαλός ο Χουσείν Αλί, πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε βάση της Αφρικανικής Ενωσης στο Μογκαντίσου προκαλώντας τον τραυματισμό αρκετών Ουγκαντέζων στρατιωτών.

Τέλος, κοινή ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τις συζητήσεις ανάμεσα στο Σομαλό πρωθυπουργό Αμπντιουέλι Μοχάμεντ Αλι και τον Κενυάτη ομόλογό του, Ράιλα Οντίνγκα, όπου επισημαίνεται η διμερής συνεργασία κατά των ισλαμιστών της «Αλ Σαμπάμπ», οι οποίοι χαρακτηρίζονται «κοινός εχθρός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ