Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Κλιμακώνεται το κύμα καταστολής

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Οι αστυνομικές αρχές σε όλες τις Πολιτείες συνεχίζουν να κλιμακώνουν το κύμα καταστολής εναντίον των διαδηλωτών του πολύμορφου κύματος των διαμαρτυριών «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ».

Σε συλλήψεις 62 επιπλέον διαδηλωτών προέβη η αστυνομία της Καλιφόρνια την Παρασκευή, αυτή τη φορά στο Σαν Ντιέγκο. Η συγκεκριμένη επιχείρηση - σκούπα οργανώθηκε τρεις μέρες μετά από εκείνη στο Οκλαντ, στην οποία ένας διαδηλωτής, ο Σκοτ Ολσεν, πρώην πεζοναύτης και βετεράνος του πολέμου του Ιράκ, τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 97. Ωστόσο, η καταστολή στο Οκλαντ, μέχρι στιγμής, έχει φέρει τα αντίθετα για τις αρχές αποτελέσματα. Οι συγκεντρώσεις είναι συνεχείς, ενώ από σήμερα συνδικάτα και οργανώσεις έχουν καλέσει σε γενική απεργία.

Πάνω από 20 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν και στο Ντένβερ, της Πολιτείας του Κολοράντο, ενώ οι αρχές ασφαλείας προσπάθησαν να τους διαλύσουν με δακρυγόνα, αλλά και κάνοντας ευρύτατη χρήση κλομπ, ενώ άλλες ανάλογες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Νάσβιλ της Πολιτείας του Τενεσί, στο Ωστίν του Τέξας και εκ νέου στο Πόρτλαντ της Πολιτείας του Ορεγκον και στη Νέα Υόρκη. Συνολικά, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις, έχουν συλληφθεί μέσα σε ένα μήνα από τη στιγμή που άρχισε η κλιμάκωση του κύματος διαμαρτυρίας στη Γουόλ Στριτ στις 17 Σεπτέμβρη, διαμαρτυρίες που εκφράζουν, χωρίς να έχουν ξεκάθαρο προσανατολισμό, την αντίδραση στις συνέπειες της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ