Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Γονείς και εργαζόμενοι συντονίζουν τη δράση τους

Κοινή Γενική Συνέλευση, σήμερα στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος

Επί ποδός βρίσκονται γονείς και εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς του Περάματος και συντονίζουν τη δράση τους για να αποτρέψουν το «λουκέτο» στους σταθμούς, που είναι έτοιμη να «βάλει» η δημοτική αρχή (ΝΔ) εξαιτίας και της κυβερνητικής πολιτικής που έχει σταματήσει κάθε χρηματοδότηση προς τους δήμους. Με την κοινή Γενική τους Συνέλευση που θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα καθορίσουν το αγωνιστικό τους πρόγραμμα, διεκδικώντας σύγχρονους Παιδικούς Σταθμούς για όλα τα παιδιά της πόλης, με επαρκή παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, με μόνιμη σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με πλήρη σίτιση χωρίς τροφεία σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Την πρωτοβουλία για την κοινή δράση ανέλαβε η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, στην οποία συμμετέχει και ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Δήμου Περάματος. Χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς.

Από τους εργαζόμενους αναφέρθηκε ότι χτες δεν προσφέρθηκε φαγητό στα παιδιά, αφού στις αποθήκες έχουν μείνει μόνο ρύζι και χυμοί. Αναγκάστηκαν να καλέσουν τους γονείς να παίρνουν τα παιδιά τους νωρίτερα και αυτό όταν όπως ειπώθηκε από εργαζόμενη: «υπάρχουν οικογένειες που εξασφαλίζουν εδώ το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών τους. Δηλαδή, τα παιδιά αυτά έμειναν νηστικά».

Στο μεταξύ, μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις της Λαϊκής Επιτροπής, χτες η δημοτική αρχή έδωσε το ποσό των 3.000 ευρώ για την τροφοδοσία των Παιδικών Σταθμών, ποσό που μόνον ως εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Περάματος με ανακοίνωση καλεί εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς και γονείς να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή Γενική Συνέλευση και τονίζει: «Ο μόνος τρόπος, ο μόνος δρόμος για να αντιστρέψουμε αυτή την άσχημη κατάσταση για όλους μας που προκαλεί η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική με ευθύνη και της δημοτικής αρχής είναι κοινό μέτωπο, κοινός αγώνας μαζί με όλους τους κατοίκους του Περάματος, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ