Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Καταδικάζουν την προβοκατόρικη επίθεση σε διαδηλωτές

Συνεχίζουν να φτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο νέα μηνύματα έκφρασης αλληλεγγύης στο ΚΚΕ για την πρωτοπόρα δράση του Κόμματος μέσα στο ταξικό κίνημα και τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 19-20 Οκτώβρη, καθώς και καταγγελίας της δολοφονικής επίθεσης των κουκουλοφόρων και προβοκατόρικων μηχανισμών στις 20 Οκτώβρη ενάντια στη λαϊκή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, που οδήγησε στο θάνατο του αγωνιστή συνδικαλιστή οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη.

Νέα μηνύματα ήρθαν από το ΚΚ Χιλής, το Συριακό ΚΚ, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν σταλεί από το Κόμμα Εργασίας (EMEP) Τουρκίας, Κόμμα Εργατών Ελβετίας, ΚΚ Βρετανίας, ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχία), Κομμουνιστές - Λαϊκή Αριστερά Ιταλίας, ΑΚΕΛ, ΚΚ Τουρκίας, Πορτογαλικό ΚΚ, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, ΚΚ Ιρλανδίας, ΚΚ Μεξικού, ΚΚ Λαών της Ισπανίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας, ΚΚ Πακιστάν, Δανέζικο ΚΚ, Γαλλικό ΚΚ, ΚΚ Σλοβακίας.

Επίσης την αλληλεγγύη του στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ εκφράζει με μήνυμά του το Ενωτικό Συνδικάτο Καταλωνίας (παράρτημα του Μετρό της Βαρκελώνης) που σημειώνει ότι ο αγώνας του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ «είναι ένα παράδειγμα για όλους εμάς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και μόνο με το δρόμο της ταξικής ενότητας που δείχνει η εργατική τάξη της Ελλάδας μπορούμε να αντιπαλέψουμε το κεφάλαιο και τους υπηρέτες του».

  • Τη δολοφονική επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του Δ. Κοτζαρίδη καταγγέλλει με ψήφισμά του το Σωματείο Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
  • Ομόφωνη απόφαση καταδίκης της δολοφονικής προβοκατόρικης επίθεσης στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης. Στο σχετικό ψήφισμα αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα: «Οι κουκουλοφόροι, προβοκάτορες, επιδίωξαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση, να τρομοκρατήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Αυτό το κίνημα, που πλημμύρισε όλες τις πόλεις στη 48ωρη απεργία, κανένας κατασταλτικός μηχανισμός δεν μπορεί να το ανακόψει. Ο λαός μας μπορεί να αντιμετωπίσει τα μέτρα σε βάρος του και κάθε είδους μηχανισμούς καταστολής».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ