Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντείνονται τα μέτρα σε βάρος των μεταναστών

Ερωτηματικά από δηλώσεις του υπουργού Χρ. Παπουτσή για επεισόδια στα γήπεδα και γιορτασμό του Πολυτεχνείου

Στην αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΕ, όπου παρουσιάστηκε το κυβερνητικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των εξαθλιωμένων της παγκοσμιοποίησης. Η πολιτική αυτή βρίσκεται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ και χρηματοδοτείται από αυτήν. Ζήτησε, δε, την ταχύτατη ολοκλήρωσή της, που, ανάμεσα στα άλλα, περιλαμβάνει το τείχος του Εβρου, θερμικές κάμερες στα ελληνοτουρκικά σύνορα και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός χωρίς να ρωτηθεί από δημοσιογράφο επέκρινε την άποψη - όπως είπε - «ορισμένων» ότι αυτό που γίνεται στα γήπεδα είναι η προπόνηση προβοκατόρων, οι οποίοι στη συνέχεια θα δώσουν τη μάχη εναντίον του λαϊκού κινήματος στους δρόμους, χαρακτηρίζοντας τη βία στα «γήπεδα ως παγκόσμιο και ευρωπαΐκό φαινόμενο». Με αυτή τη δήλωση επιχειρεί να κουκουλώσει καταστάσεις. Μήπως τέτοια γεγονότα, με κουκουλοφόρους εντός και εκτός γηπέδων, έχουν άμεση σχέση με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς;

Για το γιορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Νοέμβρη είπε ότι αν υπάρξουν έκνομες δράσεις, ο μηχανισμός του κράτους θα είναι παρών. Ανέφερε δε τις ανησυχίες του για τον τρόπο που προβλήθηκε η απόφαση της συγκλήτου του ΕΜΠ, κάνοντας λόγο πως φτιάχνεται η βεβαιότητα μιας σύγκρουσης. Γιατί ρίχνουν λάδι στη φωτιά ο υπουργός και η κυβέρνηση, μιλώντας για βεβαιότητα σύγκρουσης; Γιατί επικαλείται ένα γεγονός που όπως προκύπτει - παρά τα δημοσιεύματα - δεν είναι ακριβώς έτσι (σ.σ. περί απόφασης της συγκλήτου); Τι σκοπούς έχουν; Στη συνέχεια, ζήτησε την αποτροπή της δημιουργίας τέτοιου κλίματος και ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ορισμένοι που επιμένουν ότι το αστικό σύστημα δε θέλει να εκφράζεται το λαϊκό κίνημα και λένε ότι οργανώνει προβοκάτσιες για απομαζικοποίηση του λαϊκού κινήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να γίνει υπόθεση όλων ο αγώνας για το Πανεπιστήμιο (2007-07-17 00:00:00.0)
Αντιδράσεις πανεπιστημιακών (2001-05-10 00:00:00.0)
... και η προσφορά του Κ. Καραμανλή (1998-11-06 00:00:00.0)
Επιμένουν στην απόφαση για το πανεπιστημιακό άσυλο (1998-10-03 00:00:00.0)
Ερχεται θερμός Σεπτέμβρης (1996-07-10 00:00:00.0)
Απ' την εξέδρα... (1996-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ