Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΘ
Επιμένουν στην απόφαση για το πανεπιστημιακό άσυλο

Συναντήθηκε χτες ο υπουργός Παιδείας με τον πρύτανη του ΑΠΘ Μ. Παπαδόπουλο

Σε νέα συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην οποία θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των φοιτητών, θα επανεξεταστεί το θέμα της μερικής άρσης του ασύλου στο ΑΠΘ. Αυτό δήλωσαν χτες μετά τη συνάντησή τους για το θέμα, ο υπουργός Παιδείας και ο πρύτανης του ΑΠΘ Μ. Παπαδόπουλος. Στο μεταξύ, συνεχίζει να ισχύει η απόφαση για φύλαξη των ανοιχτών χώρων του Ιδρύματος από την Αστυνομία.

Ο υπουργός Παιδείας, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί στην ουσία του προβλήματος, έκανε λόγο για μέτρα προστασίας του ασύλου, τα οποία όπως τόνισε "πρέπει να ληφθούν με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση", ενώ υπογράμμισε ότι το υπουργείο Παιδείας "κατανοεί" την αγωνία της Συγκλήτου και των φοιτητών και ότι "τα συγκεκριμένα μέτρα που θα ληφθούν δε θα πρέπει να έχουν παρενέργειες και να αλλοιώνουν το θεσμό της προστασίας του ασύλου".

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΠΘ δήλωσε ότι πρέπει να βοηθήσουν όλοι ώστε να αλλάξει η εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο ΑΠΘ. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Συγκλήτου για μερική άρση του ασύλου πάρθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των φοιτητών. Επίσης επισημαίνεται, ότι χτες δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδριάσει εκ νέου η Σύγκλητος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ