Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Ψήφος - μήνυμα αγωνιστικό!

Περιοδεία του Σπύρου Χαλβατζή και του Θεοχάρη Παπαμάργαρη στο υποκατάστημα της Ιονικής στη Θεμιστοκλέους

Την καθοριστική σημασία που έχουν οι επερχόμενες εκλογές για την "ταυτότητα" της Αυτοδιοίκησης, καθώς και την ανάγκη να στείλει ο λαός μήνυμα καταδίκης στην κυβερνητική πολιτική, τόνισαν ο υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχίας Αθήνα - Πειραιά Σπύρος Χαλβατζής και ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας Θεοχάρης Παπαμάργαρης,της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), σε περιοδεία που πραγματοποίησαν χτες το πρωί, στο κατάστημα της Ιονικής Τράπεζας (Θεμιστοκλέους και Γαμβέττα).

"Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το ύφος και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης. Στο όνομα της αποκέντρωσης δίνονται τεράστιες αρμοδιότητες σε δήμους και νομαρχίες, χωρίς όμως να συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους. Η Αυτοδιοίκηση εξελίσσεται σε μίνι κράτος", επισήμανε ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης. Και συνέχισε: "Τα άσχημα τελείωσαν και μας περιμένουν τα χειρότερα. Γι' αυτό το μήνυμα που θα βγει από τις κάλπες πρέπει να είναι πολιτικό, αγωνιστικό, διεκδικητικό. Να εκφραστεί η δυσφορία και να πάρει η κυβέρνηση λιγότερους δήμους και νομάρχες. Στις 11 Οκτώβρη η κυβέρνηση πρέπει να προβληματιστεί. Μόνο τότε θα σκεφτεί τα λάθη της και ίσως να βάλει νερό στο κρασί της. Προβάλλουν την κατάσταση σαν μονόδρομο, όμως δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Ολα τα προβλήματα έχουν λύση και αυτή είναι ο αγώνας. Η ΝΑΣ βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας".

Στην παρατήρηση ενός εργαζόμενου ότι "τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές όλοι μας θυμούνται", ο Σπύρος Χαλβατζής απάντησε: "Η ΝΑΣ, και το ΚΚΕ που τη στηρίζει, πάντα βρισκόταν και θα βρίσκεται κοντά στα προβλήματα του λαού, των εργατών. Και στον πρόσφατο αγώνα σάς στηρίξαμε όσο μπορούσαμε. Η επαφή μας με τους εργάτες αποτελεί μια σταθερή επιλογή και στην ηρεμία και στους αγώνες".

Για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι "από τη θητεία που έχουμε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εμφανίζεται η επιθυμία της κυβέρνησης να εκλεγούν διαχειριστές της μίζερης κατάστασης που επικρατεί και εκπορεύεται από την ΕΕ και στηρίζεται από τις δυνάμεις που αποδέχονται τις επιταγές της. Ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης είναι η διεκδίκηση πόρων από την κεντρική εξουσία. Οι δημότες θα πρέπει να αναρωτηθούν όταν βρεθούν μπροστά στις κάλπες τι Αυτοδιοίκηση θέλουν, ποιον θα εξυπηρετεί; Το λαό ή το μεγάλο κεφάλαιο;".

Ασκώντας κριτική στα υπόλοιπα κόμματα, υπογράμμισε: "Η ΝΔ είναι ο πιο αυθεντικός εκφραστής της ΕΕ. Ο ΣΥΝ ασκεί κριτική σε διαδικαστικά και δευτερεύοντα ζητήματα, ενώ το ΔΗΚΚΙ εμφανίζεται με λαϊκισμό, κάνει λόγο για το μεγάλο κεφάλαιο και στις βασικές της θέσεις αποδέχεται το δρόμο της ΟΝΕ". Και συνέχισε: "Η λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων δε θα σταματήσει εδώ. Το φορολογικό σύστημα της χώρας μας είναι το πιο αντιδραστικό. Οι μικρομεσαίοι θα χτυπηθούν ανελέητα από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, σε κοσμοπολίτικο πάρκο. Η Ιονική Τράπεζα είναι σε διαδικασία πώλησης. Οταν πριν τρία χρόνια, σε ημερίδα που είχε διοργανώσει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), είχαμε πει ότι θα μείνουν μόνο τρεις τραπεζικοί όμιλοι στη χώρα μας, είχαμε κατηγορηθεί ότι "καταστροφολογούμε και κινδυνολογούμε". Δυστυχώς, αποδείχτηκε πως είχαμε δίκιο".

"Σε όλα αυτά υπάρχει λύση. Υπάρχει ο δρόμος της ενότητας, της πάλης, του αγώνα. Η ΝΑΣ παλεύει, αγωνίζεται, διεκδικεί. Ημασταν χτες στο πλευρό των εργαζομένων, είμαστε σήμερα. Θα είμαστε πάντα", κατέληξε ο Σπύρος Χαλβατζής. Οι εργαζόμενοι κρίνουν συνολικά

Αμέσως μετά το τέλος της περιοδείας, ο Σπ. Χαλβατζής δήλωσε: "Διαπιστώσαμε ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι, και ειδικά οι εργαζόμενοι στην Ιονική, που έχουν μια πλούσια εμπειρία από τους πρόσφατους αγώνες προβληματίζονται συνολικά, όχι μόνο για το τι θα ψηφίσουν, ως αποτέλεσμα της δικής τους εμπειρίας από την προσπάθεια ξεπουλήματος της Ιονικής, αλλά για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτήν τη φορά οι τραπεζοϋπάλληλοι δε θα κρίνουν χωρίς να σκεφτούν. Θα αξιολογήσουν και θα κρίνουν αυτούς οι οποίοι στάθηκαν δίπλα τους, χτες, σήμερα και θα είναι και αύριο στους αγώνες τους. Θα κρίνουν την αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολό της. Οχι μόνο στις επιμέρους αρνητικές επιπτώσεις της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ