Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αδίστακτη "εκσυγχρονιστική" ψηφοθηρία!

Απίστευτο! Διευθυντής του Τζανείου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος παραβίασε το ιατρικό απόρρητο και πήρε λίστα ασθενών για τις προεκλογικές ανάγκες του!

Ούτε την ασθένεια δε σέβονται οι "εκσυγχρονιστές", τους οποίους υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, προκειμένου να κερδίσουν κάποιες ψήφους. Ο Αναστάσιος Ρήγας,διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Τζανείου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του εκλεκτού της κυβέρνησης Χρ. Φωτίου, παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο, γεγονός που θα δικαιολογούσε ακόμα και την επέμβαση της Δικαιοσύνης, με αδιευκρίνιστο ακόμα τρόπο, πήρε από το Διαβητολογικό Κέντρο του νοσοκομείου, που διευθύνει, τη λίστα των ασθενών, προκειμένου να τους στείλει το προεκλογικό του φυλλάδιο, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσει τον λογότυπο του Τζανείου.

Ετσι οι διαβητικοί, που χρησιμοποιούν το Τζάνειο τις προηγούμενες μέρες πήραν σε φάκελο του νοσοκομείου, που περιείχε επιστολή σε επιστολόχαρτο του Τζανείου, με την οποία, αφού πληροφορούνταν ότι το Διαβητολογικό Ιατρείο θα αναβαθμιστεί σε Διαβητολογικό Κέντρο, ο Αν. Ρήγας τούς διαβεβαίωνε ότι από τη θέση που κατέχει θα είναι κοντά τους για κάθε δυνατή συμπαράσταση. Στο φάκελο, μαζί με την επιστολή, υπήρχε και το προεκλογικό φυλλάδιο του αποστολέα.

Μόλις τα παραπάνω έγιναν γνωστά δημιουργήθηκε σάλος. Ο πρόεδρος του νοσοκομείου ζήτησε την παραίτηση του Αν. Ρήγα, ο οποίος αρνήθηκε να την υποβάλει. Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος με το υπουργείο τού υποδείχτηκε να τον περάσει από πειθαρχικό. Ταυτόχρονα, ο υπεύθυνος του διαβητολογικού ιατρείου δήλωσε στον πρόεδρο ότι ουδέποτε έδωσε λίστα ασθενών στον Αν. Ρήγα. Να σημειωθεί ότι για την ενέργεια του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του Χρ. Φωτίου ενημερώθηκε και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.

Μπορεί μετά την αποκάλυψη της σκανδαλώδους ενέργειας του Αν. Ρήγα, που καταπάτησε κάθε έννοια ιατρικού απορρήτου και τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενούς, όλοι να δηλώνουν άγνοια, για τις απαράδεκτες ενέργειές του, υπάρχει όμως μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια που δείχνει ότι δύσκολα όλα αυτά έγιναν εν αγνοία του ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια του Χρ. Φωτίου. Ο υπεύθυνος του διαβητολογικού τμήματος, από το οποίο αποσπάστηκαν τα απόρρητα στοιχεία είναι ο γραμματέας της θεματικής οργάνωσης Υγείας του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, τη μέθοδο τέτοιου είδους προεκλογικού αγώνα ο Αν. Ρήγας τη χρησιμοποιεί και σε ασθενείς με άλλες αρρώστιες. Ηδη στο Τζάνειο έχουν επιστραφεί από το ταχυδρομείο φάκελοι με την ένδειξη ότι ο παραλήπτης έχει αποβιώσει, έχει αλλάξει διεύθυνση κλπ.

Η πράξη, πάντως, του Αν. Ρήγα δεν πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη όταν είναι γνωστό ότι ο ίδιος ο Χρ. Φωτίου χρησιμοποιεί για την εξυπηρέτηση του προεκλογικού του αγώνα όλο τον κρατικό μηχανισμό. Ακόμα και τα προεκλογικά FAX προς τις εφημερίδες τα στέλνει από τη Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ