Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Σήμα κινδύνου" από το Δαφνί

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Τριμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), καθώς εκτός απ' τις περικοπές της εφημερίας στον ίδιο ανθυγιεινό ορίζοντα προβάλλει και το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική - δήθεν - μεταρρύθμιση.

Ολες αυτές οι επιλογές δημιουργούν σωρευτικά προβλήματα και όπως επισημαίνει η Τριμελής της ΕΙΝΑΠ, καταδικάζουν το ΨΝΑ να μείνει άσυλο και "χώρος "υψηλού κινδύνου" για θεραπευόμενους και θεράποντες". "Λιγότεροι εφημερεύοντες γιατροί δε σημαίνει μόνο χαμηλότερο επίπεδο υπηρεσιών στους ψυχικά πάσχοντες, που προσέρχονται στο εφημερείο - συνεχίζει η ανακοίνωση. Σημαίνει επίσης αδυναμία προσφοράς υπηρεσιών στα τμήματα κατά τη διάρκεια της εφημερίας".

Οι γιατροί του ΨΝΑ διεκδικούν μεταξύ άλλων: Να γίνει δεκτή στο σύνολό της η πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής για την οργάνωση της εφημερίας του ΨΝΑ στο πνεύμα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης. Να προχωρήσει η τομεοποίηση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Να καλυφθούν άμεσα οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και άλλο προσωπικό (ενδεικτικά αναφέρουν ότι το 55% των οργανικών θέσεων των γιατρών του ΨΝΑ είναι κενές).

Ετσι, οι γιατροί του ΨΝΑ τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη κλείνουν την ανοιχτή εφημερία και θα δέχονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Σημειώνεται ότι οι φορείς του ΨΝΑ (ΕΙΝΑΠ, ΠΕΝΟΨΥ, Επιστημονική Επιτροπή), που διοργάνωσαν τον Ιούνη 1998 το 1ο Συνέδριο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, καλούν τους υποψήφιους δημάρχους της Αττικής σε ανοιχτή συζήτηση στο ΨΝΑ, την Τετάρτη 7 Οκτώβρη και ώρα 12μ., με θέμα την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ