Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ
Σημαντικά προβλήματα χωρίς προοπτική λύσης

"Η σύσταση του νέου Δήμου της Αμφίπολης, στις Σέρρες, βρίσκει τα χωριά μας και τους κατοίκους τους με άλυτα τα βασικά τους προβλήματα", τονίζει με ανακοίνωσή της η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" της περιοχής, με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Βάσιου.Οπως επισημαίνεται, η κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση του δήμου αυτού αγνοώντας πλήρως όχι μόνο τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και των κατοίκων και ιδιαίτερα της κοινότητας των Νέων Κερδυλίων, που οι κάτοικοί της, ζήτησαν να μην συμπεριληφθούν σε κανένα δήμο και να παραμείνουν κοινότητα.

Τα προβλήματα, όμως, που ταλανίζουν την περιοχή είναι πολλά και σημαντικά. Και πρώτα απ' όλα το ζήτημα ότι το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, οι οποίοι και αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία του νομού,δε φτάνει για να ζήσουν οι οικογένειες των ανθρώπων αυτών. Ταυτόχρονα όλο και περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν την περιοχή προκειμένου να πάνε στα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός της περιοχής σήμερα "να είναι πιο γερασμένος από ποτέ", όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σημαντικά επίσης είναι και τα προβλήματα, της άρδευσηςκαι της αποχέτευσης, αφού παρουσιάζουν ελλείψεις και αδυναμίες, ενώ αποχέτευση δεν υπάρχει σε κανένα από τα χωριά της περιοχής. Ταυτόχρονα, υποτυπώδης είναι - όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση - η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων. "Αλλωστε, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, με πολλά προβλήματα διεξάγεται η συγκοινωνία και η επικοινωνία με τα χωριά και την πρωτεύουσα της επαρχίας, καθώς και την πρωτεύουσα του νομού αλλά και τα αστικά κέντρα των γειτονικών νομών" ενώ, ανύπαρκτη θεωρείται η πολιτιστική δραστηριότητα.Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" απευθυνόμενη στους κατοίκους, τονίζει ότι θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τις σημαντικές δυνατότητες της περιοχής του δήμου, βελτιώνοντας τόσο τα παραπάνω χρονίζοντα προβλήματα, όσο και την οικονομική και κοινωνική θέση των κατοίκων. Τέλος, η Κίνηση τίθεται αλληλέγγυα με τους κατοίκους του Στρυμονικού κόλπου που είναι ενάντιοι στην εγκατάσταση της TVX GOLD.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ