Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πορείες γιατρών σε Κόρινθο και Λάρισα

Σοβαρές παρενέργειες με τα προγράμματα των εφημεριών αρχίζουν να εκδηλώνονται πλέον και στη Β' Ζώνη, στην οποία ανήκουν 48 περιφερειακά και νομαρχικά νοσοκομεία. Ηδη σε ορισμένες πόλεις άρχισαν και κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

Μαχητική πορεία που κατέληξε στη Νομαρχία Κορινθίας έκαναν χτες οι νοσοκομειακοί γιατροί του νομού. Μεγαλύτερη συμμετοχή στην κινητοποίηση είχαν οι ειδικευόμενοι και οι αγροτικοί γιατροί. Οι γιατροί φορούσαν άσπρες ποδιές και κρατούσαν πανό με τα συνθήματα: "Δώστε λεφτά για την Υγεία" και "Προγράμματα εφημερίας ρεαλιστικά και όχι λογιστικά".

Στη Νομαρχία οι γιατροί επέδωσαν την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης για συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, που ξεκίνησαν στις 28.9.98, επ' αόριστον. Το διάστημα αυτό δε θα λειτουργούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και δε θα εκτελούνται προγραμματισμένες εργαστηριακές εξετάσεις και χειρουργεία, ενώ θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του νομού Κορινθίας ζητούν την έγκριση αριθμού εφημεριών, οι οποίες θα καλύπτουν πλήρως τις επιστημονικές ανάγκες του Νοσοκομείου, βάσει του σχεδίου που υπέβαλε η Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου στο υπουργείο Υγείας.

Δυναμική ήταν και η πορεία που έκαναν χτες οι ειδικευόμενοι στη Λάρισα.Η πορεία κατέληξε στη Νομαρχία αλλά ο νομάρχης Γ. Φλώρος απουσίαζε.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί της Λάρισας διεκδικούν την καταβολή αναδρομικών από 1.1.98, που δεν τα εγκρίνει ο πάρεδρος και δηλώνουν ότι δε θα κάνουν εφημερίες τον Οκτώβρη αν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά τους. Σημειώνεται ότι για την ερχόμενη Δευτέρα έχουν προγραμματίσει νέα πορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ