Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
28Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΣ
Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του

Στην καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο των σιδηροδρόμων και την αγωνιστική συσπείρωση των σιδηροδρομικών, για την αποφασιστική απόκρουσή της, κάλεσε ο εκπρόσωπος της ΔΕΣΚ

Ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα οι τριήμερες εργασίες του 28ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), με τις ψηφοφορίες για την εκλογή νέων οργάνων στην Ομοσπονδία και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.

Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου, παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες που κατέβαλαν οι υφυπουργοί Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λουκάκης και Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας να εξωραϊσουν την κατάσταση και να πείσουν τους σιδηροδρομικούς να "συναινέσουν" με τις επιλογές της κυβέρνησης, εκείνο που αναδείχτηκε ξεκάθαρα είναι η γενικευμένη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε βάρος του δημόσιου και κοινωνικού ρόλου του ΟΣΕ και των χιλιάδων σιδηροδρομικών. Γεγονός, που κατήγγειλαν από το βήμα του Συνεδρίου, τόσο ο Σπ. Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τα στελέχη της ΔΕΣΚ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), αλλά και πολλοί σύνεδροι.

Για την κρισιμότητα της κατάστασης όσον αφορά το μέλλον των ελληνικών σιδηροδρόμων και των σιδηροδρομικών έγιναν εκτενείς και με τεκμηριωμένα στοιχεία αναφορές από τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων. Ωστόσο, από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ προέκυψε σαφέστατα, ότι δεν είναι στην πρόθεσή τους η αλλαγή του προσανατολισμού της Ομοσπονδίας και η σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης.

Σε γενικές γραμμές, οι εκπρόσωποι των δύο αυτών παρατάξεων μίλησαν στο ίδιο πνεύμα, με κεντρικό νόημα, ότι λόγω "παγκοσμιοποίησης" η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων είναι μοιραία και ότι στόχος θα πρέπει να είναι να περισώσουμε ό,τι... μπορέσουμε!

Ο εκπρόσωπος της ΣΕΚ (πρόσκειται στο ΣΥΝ) ανέφερε ότι τα προβλήματα που θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα ξεφεύγουν από το πλαίσιο του ΟΣΕ και θα έχουν να κάνουν με βασικές κυβερνητικές επιλογές, σημειώνοντας ότι εκείνο που θα πρέπει να αποφασιστεί στο Συνέδριο, είναι να καταγγελθεί ευθέως και χωρίς περιστροφές η κυβερνητική πολιτική και να κληθούν οι σιδηροδρομικοί να την ανατρέψουν.

Η ΔΕΣΚ

Ο Σωτ. Ραυτόπουλος,εκπρόσωπος της ΔΕΣΚ, επισήμανε ότι το ζητούμενο δεν είναι οι στόχοι της κυβέρνησης, που είναι ξεκάθαροι (ξεπούλημα ΟΣΕ και ανατροπή εργασιακών σχέσεων), αλλά το τι θα κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να "βγει" από το Συνέδριο ότι το μήνυμα των σιδηροδρομικών είναι πως είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για: Σιδηρόδρομο 100% στο δημόσιο, αναπτυγμένο, εκσυγχρονισμένο και απαλλαγμένο από το ρουσφέτι, τη συναλλαγή, τις πελατειακές σχέσεις και θα λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία. Την απόκρουση των σχεδίων θυγατροποίησης του Οργανισμού και το ξεπούλημά του στους ιδιώτες, καθώς και την απόκρουση της πολιτικής της κυβέρνησης για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Την προάσπιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και την απόκρουση της πολιτικής της λιτότητας.

"Εμείς αυτό το μήνυμα σας καλούμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση από το Συνέδριό μας", κατέληξε ο Σωτ. Ραυτόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ