Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψηφοθηρία ακόμα και με τους άστεγους!

Κάθε... κατεργάρη στον πάγκο του επαναφέρει η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", με αφορμή και το προεκλογικό πυροτέχνημα του Δ. Αβραμόπουλου, που δε δίστασε να εκμεταλλευτεί τους αστέγους της πόλης, αλλά και τις διαστάσεις - θετικές είτε αρνητικές - που πήρε τις τελευταίες μέρες η υπόθεση, όταν γέμισαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με τη φωτογραφία του υποψηφίου δημάρχου, με τη δικαιολογία ότι η... προσφορά του αποδεικνύεται παράνομη και συνεπάγεται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

"Δέκα μέρες πριν τις εκλογές κι ενώ θα περίμενε κάποιος αυτές τις ύστατες μέρες να γίνει έστω και για τους τύπους μια ουσιαστική συζήτηση για ζητήματα πολιτικής που πραγματεύονται αυτές οι εκλογές - υπογραμμίζεται στη σχετική δήλωση του γραφείου Τύπου της "Συμπαράταξης" - φουντώνει και πάλι μια φιλολογία για ζητήματα διαχείρισης μιας πολιτικής, που δήθεν μπορεί να είναι καλή ή κακή ανάλογα με το πρόσωπο του διαχειριστή, ενώ είναι καταφανώς αντιλαϊκή όποιος κι αν είναι ο "Αβραμόπουλος" που την εφαρμόζει"!

Ετσι και για το ζήτημα της εκμετάλλευσης των αστέγων, στους οποίους ο Δ. Αβραμόπουλος υποσχέθηκε να προσφέρει οχτώ εκατομμύρια δραχμές, για να προκύψει στη συνέχεια ότι η προσφορά - ως ψηφοθηρική - είναι παράνομη καθώς γίνεται εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", σημειώνοντας τον προφανή διαφημιστικό στόχο της υπόθεσης, υπογραμμίζει ότι "δε φαίνεται να υπάρχει νομικό θέμα γιατί παραμένει μια φραστική προσφορά, όπως άλλωστε παρέμεινε φραστική - το 1994, όταν ίσχυε ο ίδιος νόμος - η κοινή προσφορά για το δημοτικό βρεφοκομείο των τότε υποψηφίων Θ. Πάγκαλου και Δ. Αβραμόπουλου.Το θέμα των αστέγων είναι αρκετά σοβαρό και δεν προσφέρεται για προεκλογικά πυροτεχνήματα", καταλήγει στη δήλωσή της η "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ